Opening Hogeschool Saxion in Enschede

 

 


Home zakelijk > Klantverhalen > Saxion opening

De opening van het schooljaar, een voorstelling op maat of een kerstmarkt: Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is voor een groeiend aantal organisaties een interessante partner.

De opening van het hogeschooljaar 2021-2022 van Saxion is bijna een theatervoorstelling op zich. Het programma met als thema ‘Toekomstmuziek’ is een co-productie van Saxion en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Naast video’s en interviews, is er veel ruimte voor jonge muziektalenten. Dertien leden van Symfonia Jong Twente spelen onder leiding van pianist-componist Henk Ruiter. Vijf solisten maken hun opwachting: Rob Dekay, Jennie Lena, Marc Floor, Manuela Nzenge (winnaar van Aveleijn’s Got Talent) en singer-songwriter én Saxion-medewerker Monique Jansen. De productie is op 31 augustus online gegaan voor medewerkers, studenten en relaties van de hogeschool.

Afgelopen schooljaar klopte Saxion al aan bij Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede voor het verzorgen van een online kerstshow (een eigen versie van The Christmas Night) en de jaarafsluiting (een talkshow onder leiding van Erik Dijkstra met optredens van artiesten). Dit keer gaat het dus om de jaaropening. “Het is telkens een programma waarin onze waarden en inbreng vertegenwoordigd zijn”, zegt event manager Renate Bik van Saxion. “Het moet herkenbaar zijn. We willen graag dat onze eigen studenten of collega’s een rol krijgen in de productie. Zo zongen tijdens The Christmas Night een docent en een student van Saxion mee. Dat kan alleen omdat er tussen ons en het Wilminktheater veel onderling vertrouwen is.”

In de aanloop naar de hogeschoolopening zat Jorik Fransen namens het Wilminktheater wekelijks met Renate om tafel om de wensen en ideeën te bespreken. “We hebben hier de faciliteiten en knowhow in huis voor het maken en streamen van theaterproducties”, zegt Jorik. “Vanuit dat gegeven ontwikkelen we iets op maat.”