Reviews

Wie u voor ging... 

Grenslandconferentie 2021

Dit jaar was de Gemeente Enschede gastheer van de derde editie van de grenslandconferentie. De grenslandconferentie staat in het teken van de samenwerking tussen het Duitse Noordrijn-Westfalen en Nederland. Thema’s zijn arbeidsmarkt, onderwijs, mobiliteit, veiligheid en corona in de grensregio.

Eventify mocht de organisatie van de grenslandconferentie op zich te nemen.

Het werd een hybride event op 30 september met 300 fysieke bezoekers en daarnaast 300 bezoekers online. We hebben gebruik gemaakt van zalen in het Muziekcentrum en in het Wilminktheater voor de plenaire sessie, voor verschillende workshops en er werden ruimtes ingericht voor bv. pers, visagie en VIP’s. De bezoekers kregen tolkfaciliteiten aangeboden en met alle denkbare cateringwensen werd rekening gehouden. De bezoekers die meekeken via de livestream konden na de plenaire sessie online met elkaar in gesprek en gebruik maken van een netwerkcarrousel.

De keuze om als locatie voor het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede te kiezen was een eenvoudige. Zij hebben capaciteit, ervaring met fysieke en online events en bieden een zeer prettige service. Zeer betrokken en vaste aanspreekpunten in de aanloop van het event en tijdens de dag zelf ervaren we als een grote pré. Ze zijn flexibel, denken mee en de locatie zelf voldoet aan moderne standaarden. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een locatie in Twente!

Saxion opening Hogeschool jaar 2021

De opening van het schooljaar, een voorstelling op maat of een kerstmarkt: Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is voor een groeiend aantal organisaties een interessante partner.

De opening van het hogeschooljaar 2021-2022 van Saxion is bijna een theatervoorstelling op zich. Het programma met als thema ‘Toekomstmuziek’ is een co-productie van Saxion en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Naast video’s en interviews, is er veel ruimte voor jonge muziektalenten. Dertien leden van Symfonia Jong Twente spelen onder leiding van pianist-componist Henk Ruiter. Vijf solisten maken hun opwachting: Rob Dekay, Jennie Lena, Marc Floor, Manuela Nzenge (winnaar van Aveleijn’s Got Talent) en singer-songwriter én Saxion-medewerker Monique Jansen. De productie is op 31 augustus online gegaan voor medewerkers, studenten en relaties van de hogeschool.

Afgelopen schooljaar klopte Saxion al aan bij Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede voor het verzorgen van een online kerstshow (een eigen versie van The Christmas Night) en de jaarafsluiting (een talkshow onder leiding van Erik Dijkstra met optredens van artiesten). Dit keer gaat het dus om de jaaropening. “Het is telkens een programma waarin onze waarden en inbreng vertegenwoordigd zijn”, zegt event manager Renate Bik van Saxion. “Het moet herkenbaar zijn. We willen graag dat onze eigen studenten of collega’s een rol krijgen in de productie. Zo zongen tijdens The Christmas Night een docent en een student van Saxion mee. Dat kan alleen omdat er tussen ons en het Wilminktheater veel onderling vertrouwen is.”

In de aanloop naar de hogeschoolopening zat Jorik Fransen namens het Wilminktheater wekelijks met Renate om tafel om de wensen en ideeën te bespreken. “We hebben hier de faciliteiten en knowhow in huis voor het maken en streamen van theaterproducties”, zegt Jorik. “Vanuit dat gegeven ontwikkelen we iets op maat.” 

Scrooge-kerstmarkt
Het is niet de enige productie op maat dit najaar. In november spelen cabaretiers Thijs Kemperink en Nathalie Baartman een eenmalige voorstelling voor de honderdjarige woningcorporatie Domijn rondom het thema buren. Honderd (uitgelote) huurders mogen er in de zaal bij zijn. Wie naast een gratis kaartje grijpt, kan de show via een livestream zien.

In december ademt het Muziekcentrum Enschede een Dickens-achtige kerstsfeer. De bekende musical Scrooge, die met kerst in première gaat, wordt dan hier gemaakt. Een ideaal decor voor de kerstmarkt van het ROC van Twente. Zo’n 1.700 medewerkers halen hun kerstpakket op in een entourage van winters Londen in de 19e eeuw, terwijl ze worden verrast door muziekacts.

Fransen: “Ook hier hebben we gekeken hoe we de inbreng van het ROC zo groot mogelijk kunnen maken. Studenten van beveiliging staan aan de deur, hun leeftijdsgenoten van Manager en Ondernemer Horeca helpen bij de ontvangst en studenten van de Opleiding Artiest doen mee met de acts.”

Zakelijk > Uw evenement > Reviews

Publieksacademie Kinderarmoede

"Op 24 maart 2021 heeft GGD Twente samen met een aantal regionale en landelijke organisaties de publieksacademie kinderarmoede georganiseerd. Een evenement dat onderdeel is van een landelijke reeks publieksacademies. In maart 2020 stond dit evenement ‘traditioneel’ op de rol. Toen al waren we erg content met de wijze waarop het Wilminktheater meedacht in het mooi neer zetten van het programma.

Toen besloten werd dat we volledig digitaal de publieksacademie zouden organiseren en het Wilmink aangaf dat samen met ons te kunnen, hebben we geen moment getwijfeld. We kozen er voor omdat samen met het Wilmink te doen. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Wat een vakmensen!!!! In alle fasen van de voorbereiding hebben in het Wilmink een creatieve, vernieuwende en realistische partner gehad. Onvermoeibaar, uiterst dienstbaar en gastvrij. En hoe fijn is dat als jezelf wel dromen en ideeën hebt, maar geen benul hebt van hoe dat dan uitgevoerd kan worden.

De uitzending stond als een huis. We krijgen veel positieve reacties uit de regio en het land. Reacties op de inhoud, maar zeker ook op de vormgeving. Die complimenten zijn vooral bedoeld voor het Wilminktheater en al haar medewerkers!"

Bekijk de stream terug.

ROC van Twente 

“Het Wilminktheater heeft ons begeleid in het vormgeven van de practorale rede van practoraat Versterken Leerproces Niveau 2 tijdens een periode van wisselende coronamaatregelen. Voor ons was het onwennig – een practorale rede spreek je maar één keer uit – maar de medewerkers van het Wilminktheater speelden flexibel in op de mogelijkheden en stelden ons zelfs onder deze wisselende omstandigheden steeds gerust. De rede werd uiteindelijk een theaterproductie met een combinatie van onderwijsonderzoek en cabaret, opgenomen in de Kleine Willem. Deze opnames werden aangevuld met eigen video’s van ROC van Twente en de technici van het Wilminktheater monteerden alles tot een mooi geheel. Wat een professioneel, hartelijk en relaxed team om mee te werken!”, aldus Inge Zweers van ROC van Twente. 

Bekijk meer. 

Personeelsfeest Exite ICT 

“Met ons eerste bruisende personeelsfeest wilden we onze naam eer aandoen: een knallende party op een indrukwekkende locatie in onze mooie regio”, vertelt Robbie Mulders, CEO van Exite ICT. “Via het Wilminktheater kwamen we bij de keuze voor de Grote Kerk in Enschede. Een absolute blikvanger, zowel van binnen als buiten. Eén van de meest aansprekende plekken die de regio rijk is en ook nog eens midden in de binnenstad voor een optionele afterparty.”

In november beleefden ongeveer 80 collega’s van Exite ICT daar een daverend feest. Voorzien van een uitgebreid buffet, flitsende aankleding en een DJ die van meet af aan velen wist te verleiden om de dansvloer in te wijden. “De organisatie van het Wilminktheater verzorgde een onvergetelijke avond, met de culinaire verrassingen, de setting en de aanwezige gastheren & -vrouwen”, vervolgt Mulders. “Alles was verzorgd op een manier waar je U tegen zegt.”  

 

ITEM-congres 2019

"Voor onze jaarconferentie in november 2019 hebben we gebruik gemaakt van de Grote Kerk en van het Wilminktheater zelf. Het personeel is echt bijzonder professioneel, warm en hartelijk, zo zijn we het nog weinig tegen gekomen. Van de salesmedewerker tot de technicus, de geluidsman, de hosts en de cateraar; iedereen lijkt zijn werk met passie en gedrevenheid te doen. In combinatie met de mooie locaties, en het goede eten dat geserveerd werd, vormde dit de basis van een uitermate goede conferentie. We waren vooral onder de indruk van het conferentiediner in de Grote Kerk, van de kwaliteit van de service en het eten in een zeer bijzondere locatie. We kunnen het Wilminktheater echt van harte aanbevelen en komen zelf graag weer terug", aldus Veronique Eurlings van Maastricht University.

Conferentie Universiteit Twente

“Wij zijn blij met de organisatie van onze MFHS2019-conferentie op 2, 3, en 4 oktober jl. door Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede verzorgd. Wilminktheater was zeer betrokken bij de organisatie, van brainstorm tot aan de puntjes op de i. Zij bewaakten de planning en de organisatie van de bijeenkomst met groot verantwoordelijkheidsgevoel." 

"Met name de oplossingsgerichte houding, de goede zorg en het bewaren van de rust tijdens het congres zijn zaken die wij zeer waarderen. Kortom: het was een tot in de puntjes verzorgd event met een goede sfeer en mooie geluiden als eindresultaat”, aldus Joost C. Lötters, Remco J. Wiegerink en Susan Janse-Godschalk van Universiteit Twente.

Stads & Retail congres 

Het stads- en retailcongres 2019. Bekijk de aftermovie!

Vier het Vakmanschap - ROC van Twente

Wat een feest! Het Wilminktheater zat op dinsdag 25 juni 2019 bomvol talentvolle vakmannen en -vrouwen, inspirerende docenten en de beste leerbedrijven. 

HumanKind - BSO Got Talent!

Stichting Humankindorganiseert jaarlijks het feestelijke BSO Got Talent voor kinderen in De Kleine Willem van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.  

Marianne Leusink van HumanKind: “We zijn het over eens dat de hulp, voor- tijdens- en na de show /ruimte voor overleg/de snelle reacties op onze vragen per e-mail etc.  niet beter had gekund. Voor allen die ons geholpen hebben, dank je wel voor een geweldige middag, deze pluim is voor jullie!”

Recensie Amadeus - Janssen Foodservice

"Samen met zakelijke relaties naar de voorstelling van Amadeus geweest. Dit was voor ons een verrassende voorstelling waarbij het verhaal van Wolfgang Amadeus Mozart op een moderne manier verteld werd. Zowel het decor, de muzikanten als de hoofdrolspelers zorgden ervoor dat we enorm hebben genoten van deze voorstelling."

"Daardoor, in combinatie met het Klinkend Arrangement, een fantastische avond gehad", aldus Johnny Masselink - Jansen Foodservice.

Winter Wonders Winterbierfestival

"Sinds 2016 werken wij met volle tevredenheid samen met het Wilminktheater om het Winter Wonders Winterbierfestival te organiseren. In januari verwelkomen wij ruim 900 speciaalbierliefhebbers in de prachtige ambiance van de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. Nationale en internationale brouwers tappen hun mooiste winterbieren en vertellen hun (sterke) verhalen achter het bier. In de voorbereiding van het festival is de communicatie met het Wilminktheater helder en wordt er meegedacht over logistiek, technische uitvoerbaarheid, etc. Dit maakt het Wilminktheater een onmisbare partner voor ons in het op de kaart zetten van speciaalbier in Oost-Nederland", aldus Laura Clark.