Toneelvoorstelling

 

U bent op zoek naar een avondje uit en u wilt graag naar een toneelvoorstelling? Kom dan een keer naar het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Wij hebben ieder theaterseizoen een compleet aanbod voorstellingen en het genre toneel mag daarin zeker niet ontbreken. In onze agenda is het gemakkelijk om een overzicht te krijgen van alle voorstellingen die binnenkort in onze zalen te zien zijn. Dus als u binnenkort een avondje wilt genieten van toneel in het theater, dan bent u bij ons van harte welkom.

Ons theater kent meerdere zalen, verdeeld over meerdere locaties. In het overzicht op onze site geven wij informatie over alle voorstellingen, zo heeft u in één oogopslag inzicht in ons complete aanbod. 

van 3

Verschillende toneelgezelschappen

We hebben in Enschede verschillende toneelgezelschappen die we ook wel onze huisgezelschappen noemen. Een van die gezelschappen is het Noord Nederlands Toneel of NNT. Dit gezelschap bestaat eigenlijk uit verschillende groepen die samenkomen in een interdisciplinair theaterhuis. Ze willen graag de moderne wereld verbeelden en doen dit in het theater met meer dan één discipline. Op die manier komen in de voorstellingen o.a. dans, toneel, muziek, beweging en beeldende kunst samen. Zo vormt een verhaal of voorstelling die uit meerdere lagen bestaat. De toneelvoorstellingen van NNT gaan over hoe mensen houvast en structuur proberen te vinden in een chaotische wereld. 


Een ander gezelschap wat vaak op de planken staat in Enschede, is Het Nationale Theater of HNT. Ze zijn het grootste reizende toneelgezelschap van Nederland. HNT maakt voorstellingen die de kijk op de wereld vergroten. Voorstellingen waar u als bezoeker, zich echt thuis in gaat voelen. Ze gaan creatief om met toneel, bewerken klassieke stukken en maken nieuwe stukken over thema’s van nu. Zelf zeggen ze: ‘We laten je naar de wereld kijken met nieuwe ogen’. Een gezelschap wat u zeker niet mag missen, ze werken veel met kinderen en jongeren, geven ze een podium om een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken.


Het laatst toneelgezelschap waar we stil bij staan is Orkater. Een gezelschap uit Amsterdam dat ook vaak in Enschede te vinden is. Ze maken eigentijds muziektheater en combineren op die manier orkest en theater. Iets wat goed terug te vinden is in de naam van het gezelschap. De voorstellingen van Orkater zijn eigentijds en eigenzinnig, ze maken theater waar muziek in het DNA zit. Iedere voorstelling is weer anders, met hoogwaardige muzikale kwaliteit. Wat altijd terugkomt is de sterke Orkatersignatuur.

 
Bestel gemakkelijk online een ticket

Kunt u na het lezen van deze informatie over toneelvoorstellingen niet wachten om bij ons langs te komen? Bestel dan gemakkelijk op onze site tickets voor uw favoriete voorstelling. Uiteraard is het ook mogelijk om in één keer meerdere voorstellingen te boeken. Zo weet u zeker dat u een vol en heerlijk theaterseizoen tegemoet gaat, wat vol zit met toneelvoorstellingen. 

Waar wacht u nog op? Bekijk ons complete aanbod voorstellingen en bekijk welke toneelvoorstellingen u echt niet mag missen. We verwelkomen u graag en bezorgen u met veel plezier een onvergetelijke avond. Heeft u na het lezen van deze informatie over onze verschillende voorstellingen nog vragen? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Onze collega’s van de kassa staan u graag te woord en helpen u met alle mogelijke vragen.