Henk Elsink

Verhalen over Henk Elsink

Vrij Entree
''Als hij Elsinks gast is heeft hij net de Gouden Televizier Ring gekregen voor zijn aandeel in Ja Zuster Nee Zuster.''
Henk Elsink grote inspirator voor Paul de Leeuw
''Toen Henk Elsink in 2017 overleed, twitterde Paul de Leeuw dat Elsink de reden was waarom hij het podium op wilde.''
Een tijdloze Elsink
"Wat heb u nou tegen ambtenaren? Die mensen doén toch niks?"
FINKERS FAN VAN ELSINK
Herman Finkers was als kleine jongen al fan van Henk Elsink. De conference De Bom (Bakema) had hij als kind helemaal uitgeschreven in een schoolschriftje. Hij vond Elsinks stem mooi, ‘een beetje Adamo-achtig’ zei hij in een interview. Hij had zelf wel zo’n stem willen hebben.
HENK ELSINK TROUWT
In het stukje ‘De Amuseur uit Enschede’ staat dat Henk Elsink in maart 1959 trouwde en dat de toen zeer populaire artiest Dorus (Tom Manders) het jonge bruidspaar naar het stadhuis reed in zijn old-timer. Deze werd door Dorus altijd zijn ‘hoestbui op vier wielen’ genoemd. 
VRIJ ENTREE MET HENK ELSINK
"Tussen 1963 en 1969 presenteerde Henk Elsink het programma Vrij Entree in zijn theaterrestaurant De Koopermolen aan de Warmoesstraat in Amsterdam. Daarbij had hij altijd een gast uit de kleinkunstwereld."
AUTO KOPEN
Een niet zo heel bekende conference van Henk Elsink. Hij is een autoverkoper die als hem een oldimer wordt aangeboden, de auto tot op het bot afbreekt. De klant voelt zich opgelucht dat hij er nog een klein bedragje voor kan krijgen.  Dan komt er een koper. Dezelfde auto blijkt een pareltje… 
EEN ZWAAR ONDERSCHEIDEN ELSINK
''Een heel spektakel want het podium stroomde vol met de Eschbloazers, dansmarietjes en alle leden van de carnavalsvereniging en een groot deel van het publiek.''
DE AMUSEUR UIT ENSCHEDE
"Laat ik het maar eerlijk zeggen, wat populariteit betreft moet Henk Elsink het anno 2020 afleggen tegen de andere twee van de grote drie uit zijn geboortestad."
HENK ELSINK MOEST ER SNEL VANDOOR
"Henk Elsinks moeder die in haar onderhoud voorzag door als toiletjuffrouw bij V&D te werken en in haar eigen huis kamers te verhuren, is ook een paar keer wezen kijken in De Koopermolen, bij het programma Vrij Entree van haar zoon."
GRATAMA & ELSINK
"Hoewel pianist Addy Scheele net als Henk Elsink aan de Janninksweg in Enschede woonde, heeft hij geen herinneringen aan zijn plaatsgenoot."
TRANEN VAN ONTROERING
"In 1973, op zijn veertiende verjaardag krijgt Bert Bokking de elpee Schertsenderwijze van Henk Elsink van zijn ouders."
DE BOER EN DE CABARETIER
"Voormalig theatermaker en muzikant Jan de Boer (80) zegt dat hij Henk Elsink altijd heeft bewonderd om zijn taalgebruik, zijn timing, articulatie en dixie."

Video’s van Henk Elsink

Samen delen kost niets! 

Facebook

Twitter

LinkedIn