Mark Engelen

Ja, leuk - reprise

Pieter Derks
STORTVLOED AAN ACTUELE GRAPPEN, OVER WAAR WE NU WEER IN BELAND ZIJN MET Z’N ALLEN
za 17 mei 2025 20:00
za 17 mei 2025
20:00

Pieter Derks is altijd scherp en kritisch, steeds vaker uitgesproken, maar nog steeds genuanceerd.

Vorig jaar stond Pieter Derks nog met deze show in de Kleine Willem, maar dan als try-out. Het bleek een groot succes en daarom komt hij dit jaar terug voor het grote publiek! 

Dat betekent een stortvloed aan actuele grappen, over waar we nu weer in beland zijn met z’n allen. Niemand die zo bovenop de tijdgeest zit als hij. Altijd scherp en kritisch, steeds vaker uitgesproken, maar nog steeds genuanceerd. Zijn vorige twee voorstellingen werden genomineerd voor de Poelifinario. “Zijn verfrissende, mild-ironische kijk op de actualiteit verdient het grootste publiek”, schreef het AD. Zet je schrap voor een compleet avondje uit, over alles dat hopeloos misgaat, maar dan met zoveel energie, muziek, zelfspot en levenslust gebracht dat je toch nog denkt: ja. Leuk. Zaterdag 17 mei in het Wilminktheater in Enschede: Ja, leuk - reprise

Dit zegt Pieter zelf over zijn show:
Zeggen wat je bedoelt. 
Ik zeg al gauw wat ik denk dat mensen willen horen. Maar misschien please je wel het meest door niet te pleasen. 
En ik wil in deze voorstelling direct zijn, geen ironische ondertoontjes of in sarcasme verstopte meningen, gewoon transparant en onomwonden vertellen.  
Ook de titel hoef je niet per se sarcastisch op te vatten. Ik wil kritisch zijn maar niet door alles af te wijzen. Je komt pas ergens door er gewoon aan te beginnen. En hoe kun je kritisch zijn, de foute dingen aan- en afwijzen, maar toch vol in het leven duiken?

Alle ellende begint met iemand die zegt: Ja, leuk.

Credits

Pieter Derks - Ja, leuk

Regie: Jessica Borst 
Uitvoerend ProducentBodil van der Lee
Muziek: Pieter Derks, Leon Sibum, Lisa Ann Jonker en Dave Wismeijer 
Geluid: Andreas Breiter 
Licht en lichtontwerp: Laurens Schoonheim 
Decor: Roos Veenkamp 
StylingMirte Engelhard