Marije Tolman en Eva Kohnstamm

De Laatste Ronde

Youp van 't Hek
Youp: 'Een actuele show met veel grappen over mijn eigen leeftijd'
di 7 nov 2023 - vr 10 nov 2023
di 7 nov 2023
-
vr 10 nov 2023

Youp zet een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière

Op tijd weg van het feestje. Dat was een van de ware wijsheden van Youp zijn vader. Dus gaat hij stoppen. Over drie jaar, op zijn zeventigste verjaardag, zet hij geen punt, maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. Voor die tijd reist hij nog één keer met De Laatste Ronde langs alle theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met zoveel plezier heeft gespeeld. Zo staat hij van 7 tot en met 10 november in het Wilminktheater.

Daar wordt het nog een keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt. En we weten: dat is veel. Heel veel zelfs. Zeker als Youp het vertelt.

Verwacht geen best of-show of terugblik in De Laatste Ronde. Youp: ‘’Het wordt een actuele show met veel grappen over mijn eigen leeftijd. En ik ben van plan te gaan reflecteren op de Grand Canyon die inmiddels tussen mij en de jongere generatie gaapt.’’

'Ik ben van plan te gaan reflecteren op de grand canyon die inmiddels tussen mij en de jongere generatie gaapt'

Youp van 't Hek

Credits

-Teksten: Youp van ’t Hek
-Muziek: Ton Scherpenzeel

Wie is Youp van 't Hek?
Youp van 't Hek is niet alleen cabaretier, hij is ook columnist en schrijver. Zijn carrière begon als cabaretier in de jaren zeventig.
Van 't Hek staat bekend om zijn scherpe, ironische humor en zijn kritische kijk op de maatschappij. Hij heeft verschillende bekende cabaretvoorstellingen op zijn naam staan. Ook heeft hij diverse boeken en columns geschreven en was hij jarenlang te horen op de radio met zijn wekelijkse column op de zaterdagochtend.
Youp van 't Hek is een van de meest geliefde en invloedrijke cabaretiers van Nederland.