Kim Vos

Particles of God

Isabelle Beernaert
Ga mee op een indringende reis tijdens unieke artistieke dans- en muziekvertolking
do 12 okt 2023 20:00
do 12 okt 2023
20:00
  • do 12 okt 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Isabelle Beernaert: 'Muziek en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden'

De dans- en muziekvoorstelling Particles of God is een creatieve fonkeling van Isabelle Beernaert die op donderdag 12 oktober in het Wilminktheater leidt tot een unieke artistieke vertolking met een internationale topcast, live muziek van Peter Bogaert, prachtige kostuums, een lumineus decorstuk en een choreografie die zowel de lichamen op het podium als de emoties van het publiek meeneemt op een indringende reis.

‘’Muziek en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden’’,  volgens Isabelle Beernaert. Zij staat garant voor muzikale diversiteit, op het ritme van de voorstelling. Werk van Max Richter, Philip Glass, Jon Hopkins smelt samen tot een kloppend geheel, als dagen van een rondreis. 

De rode draad door het geheel is de live muziek van dirigent, componist en meesterviolist Peter Bogaert die tevens ook ten tonele verschijnt als mysterieus personage in dit existentiële verhaal. Het wordt een niet te missen ervaring.

Het stuk wordt gespeeld en gedanst door twaalf dansers van Isabelle Beernaert The Company met uiteenlopende nationaliteiten: Italiaans, Frans, Pools, Spaans, Portugees, Belgisch, Amerikaans, Nederlands en Vlaams. Daarnaast verschijnt Peter Bogaert ook ten tonele als mysterieus personage in dit existentiële verhaal.

Klassiek Centraal is zwaar onder de indruk: ‘’Particles of God is de meest authentieke en pure creatie van Isabelle Beernaert. Ze speelt met extremen: natuurkracht versus het etherische en het transcendente. Het is een genereuze voorstelling die méér dan voldoet aan de verwachtingen. Het is een werveling van muziek, licht en beweging. Je blijft er even stil van."

'Particles of God is de meest authentieke en pure creatie van Isabelle Beernaert'

Klassiek Centraal

Credits

-Met: Isabelle Beernaert The Company
-Choreograaf, scenograaf, regie en script: Isabelle Beernaert
-Muziek: De (live) muziek van Peter Bogaert vormt een rode draadmuzikaal, maar Isabelle Beernaert staat voor muzikale diversiteit. Stukken van Max Richter, Pergolesi, Philip Glass, Jon Hopkins, Peter Gregson en Johann Johansson zorgen ervoor dat de muzikale reis samensmelt tot een kloppend geheel die de bezoekers meenemen in de dans van het universum.

Wie is Isabelle Beernaert?
Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Ze is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar choreografieën brengen tot leven wat elk mens doormaakt en op een bepaald moment voelt in het leven. Het publiek kan zichzelf herkennen in het gevoel en het verhaal dat op het podium wordt uitgebeeld.