Favourites

Dominic Seldis
Bekendste contrabassist van Nederland brengt zijn liefdes muziek en verhalen vertellen samen
za 17 feb 2024 20:00
za 17 feb 2024
20:00
  • za 17 feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Persoonlijke show waarin Dominics eindeloze enthousiasme voor muziek tot uiting komt

Dominic Seldis brengt in Favourites op zaterdag 17 februari in het Muziekcentrum in Enschede zijn twee grootste liefdes samen: muziek en verhalen vertellen. Het hele leven van de bekendste contrabassist van Nederland bestaat uit bijzondere muzikale momenten en fascinerende gebeurtenissen die hem tot een van de meest herkenbare en geliefde gezichten van de klassieke muziek in Nederland hebben gemaakt.

Favourites is het vervolg op Music, Maestro!, deel twee van de persoonlijke reis van Dominic. Het vertelt over zijn komst naar Nederland en hoe zijn leven daardoor in positieve zin veranderd is. Muziek is de rode draad in zijn leven en het publiek leert Dominic beter kennen door anekdotes uit zowel zijn persoonlijke als professionele leven. Dominic vertelt bijzondere verhalen, die je nergens anders hoort. Dat maakt deze avond uniek. 

Dominic speelt samen met zijn tienkoppige orkest zijn favoriete muziek en die is zeer gevarieerd. Natuurlijk komt er klassieke muziek voorbij, maar ook diverse andere genres passeren de revue. Denk aan filmmuziek, jazz en folk. De verhalen en de muziek worden gecombineerd met verrassende visuele aspecten, een spectaculaire enscenering en a touch of magic. De voorstelling Favourites is a feast for the eyes and ears, voor muziekliefhebbers van jong tot oud.

Het programma is Engelstalig.

 

‘Dominic Seldis slaat een brug tussen kunst met een grote en een kleine k’

De Volkskrant

Wie is Dominic Seldis?
Dominic Seldis is sinds 2008 eerste solocontrabassist van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een geliefd kamermusicus en actief als solist. Dominic is docent aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij gaf masterclasses in onder meer New York, Helsinki, Beijing, Florida, Sydney en Zürich. Ook is hij corporate key-note speaker, voice-overacteur, arrangeur en muzikaal leider.
Naast zijn werkzaamheden als klassiek musicus, heeft Dominic ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek.
Hij is te horen in vele film- en tv-soundtracks en trad op met verschillende popmusici zoals Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel en Giovanca.