Bjorn Frins

Hoeheettut (6+)

Hoge Fronten
Een beeldende en speelse familievoorstelling over letters, woorden en zinnen
zo 4 feb 2024 14:30
zo 4 feb 2024
14:30
  • zo 4 feb 2024
    14:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Wist je dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan?

Hoeheettut is een speelse, muzikale ontdekkingstocht naar taal. Letters, woorden en rijmen buitelen over elkaar heen in geestige, beeldende scènes. Gebaseerd op de teksten en tekeningen van kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen maakte Hoge Fronten een voorstelling voor iedereen van zes jaar en ouder. Zondag 4 februari te zien in De Kleine Willem.

Kunnen lezen is mooi. Kunnen kijken is mooi. In Hoeheettut doe je allebei. Je ontdekt abc’s in de vorm van mannetjes, verstopte letters, ruziemakende letters, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid.

Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord ‘dop’ omdraait, er nog steeds ‘dop’ staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan? Deze springerige voorstelling is voor iedereen die net heeft leren lezen of van taal en letters houdt.

'Associatief taalspel zet kinderen op het puntje van hun stoel'

Theaterkrant over Hoeheettut

Wat is Hoge Fronten?
Vanuit de oude cementfabriek AINSI in thuisbasis Maastricht brengt Hoge Fronten onder leiding van theatermaker Lieke Benders theatrale programma’s over universele thema’s naar landelijk en internationaal niveau.
De voorstellingen van Hoge Fronten nodigen het publiek letterlijk en figuurlijk uit om in beweging te komen. In haar werk benadrukt Lieke Benders op speelse en poëtische wijze het maatschappelijke belang van nuance, mededogen en empathie. 
In verschillende samenwerkingsverbanden produceerde Hoge Fronten de afgelopen zes jaar voorstellingen voor zowel volwassenen als voor kinderen. De voorstellingen speelden in theaters in Nederland en België en op verschillende landelijke én internationale festivals.