Ayla Maagdenberg

HEBBES ( 4+)

WIRWAR Producties
Woordeloos, uniek en spectaculair bewegingstheater voor iedereen van 4 tot 104 jaar
zo 25 feb 2024 14:30
zo 25 feb 2024
14:30
  • zo 25 feb 2024
    14:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Acrobatische muziekvoorstelling over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten

HEBBES is op zondag 25 februari in het Muziekcentrum Enschede een woordeloos, uniek en spectaculair bewegingstheater voor iedereen van 4 tot 104 jaar. Twee acrobaten van circustheatergezelschap WIRWAR Producties en twee musici van muziektheatercollectief Frisse Oren slaan de handen ineen voor deze acrobatische muziekvoorstelling over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten.

Ken je dat? Dat je iets kwijt bent en niet weet waar je het hebt gelaten? Heb je ook weleens het gevoel dat je iets kwijt bent, maar je weet niet wát? Dat het leek alsof je iets beet had, alsof je het vast kon houden, maar dat het toch door je vingers is geglipt?

Het muzikale, het fysieke en het theatrale spel van de spelers van Frisse Oren smelten samen tot een unieke vorm die de verbeelding en de verwondering bij de jonge kinderen prikkelt. Het geeft hen de ruimte om de poëzie van het moment te ervaren en hun eigen verhaal te creëren.

Met indrukwekkende acrobatische kunstjes, afwisselende muzikale intermezzo's en een vleugje slapstick zorgt de voorstelling voor een vermakelijke theatermiddag

Theaterkrant

Credits

-Concept en regie: Laura van Hal en Anneke Wensink
-Spel: Marieke Franssen (dwarsfuit en piccolo), Joost van Genugten (tuba), Ivar van Woenzel (acrodance) en Sanne Hamstra (hand-to-hand)
-Muziek: Arthur Wagenaar

Wat is WIRWAR Producties?
WIRWAR Producties is het Haarlemse circustheatergezelschap van Laura van Hal. Onder deze naam maakt Laura brutaal circustheater. De voorstellingen van WIRWAR zijn voor jong en oud, vol risico, dynamiek en humor. WIRWAR combineert circus met dans en fysiek theater en geeft zo een diepere betekenis aan de spectaculaire acrobatische toeren.

Wat is Frisse Oren?
Muziektheatercollectief Frisse Oren wil zo veel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0,5 tot en met 6 jaar, live gespeelde en nieuw geschreven muziek laten beleven. Met poëtische en tegendraadse muziekvoorstellingen die zowel kinderen als (groot-)ouders raken, op esthetisch, inhoudelijk en emotioneel vlak. Net als de voorstellingen van WIRWAR Producties zijn de voorstellingen van Frisse Oren woordenloos, dat maakt ze toegankelijk voor alle jonge kinderen, ouders en grootouders, van welke culturele achtergrond dan ook.