Bart Grietens

Nhung geeft zich bloot

Nhung Dam
Cabaret meets toneel, stand-up meets opera
wo 27 mrt 2024 20:30
wo 27 mrt 2024
20:30
  • wo 27 mrt 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Cabaret meets toneel, stand-up meets opera

Nhung geeft zich bloot is op woensdag 27 maart in De Kleine Willem een voorstelling over de cruciale kruispunten in ons leven. Niet die van de juiste liefdespartner, werk, woonplek, dating-strategieën, maar die van geluk. Een verkeerde keuze kan nu eenmaal volgens Nhung Dam tot een compleet ander leven leiden.

Een avond vol inspiratie, humor en emotie, met de energie van een punkband en de finesse van Vietnamese opera. De veelzijdige artiest, bekend van Flikken Maastricht, KOEFNOEN, Dertigers, Villa Achterwerk en meer, voegt haar unieke touch toe. Maak je op voor een onvergetelijke reis door verhalen, doordrenkt met levensplezier en artistieke diversiteit.

Nhung Dam is een meester in verhalen vertellen; ze weet werelden te scheppen, legt er een vergrootglas op, virtuoos, vol zelfspot en ontroering. Haar unieke stijl staat op het kruispunt van genres: cabaret meets toneel, stand-up meets opera.

‘Dam vertelt acteert soepel, zingt met lef en overgave'
De Theaterkrant heeft genoten van de voorstelling. ‘’Dam vertelt meeslepend, ze acteert soepel, ze zingt met lef en overgave’’, zo wordt geschreven.

Volgens de recensent is Dam een vrouw met uiteindelijk genoeg zelfvertrouwen om niet alleen haar eigen stem te laten horen maar ook, met begrip en compassie, die van haar ouders. ‘’Een stem die ons ten slotte een jubelende vertaling van I Got Life uit Hair toezingt: ‘Ik heb mezelf!’ Nhung Dam heeft een bijzondere voorstelling gemaakt die je met een brok in je keel achterlaat.’’

'Een hartverwarmende solo'

De Volkskrant

Wie is Nhung Dam?
Nhung Dam (1984) is actrice en schrijfster. Ze schreef het boek Duizend Vaders en speelde recent in theaterproducties als Liefdesles en 3 miljoen voetstappen naar Sicilië. Ze studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze studeerde af met haar voorstelling De Holllanders, geschreven door Arnon Grunberg. Dam is ook geen onbekende in de televisie- en filmindustrie. Zo speelde ze de afgelopen jaren in series als Meiden van de Herengracht, Klem, Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Dertigers. Op het witte doek schitterde de actrice onder meer in Alles is familie, Ja, ik wil! en Onze Jongens.