Imke Panhuijzen

Nhung geeft zich bloot

Nhung Dam
Avond vol inspiratie, humor en herkenbaarheid
wo 27 mrt 2024 20:30
wo 27 mrt 2024
20:30
  • wo 27 mrt 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Cabaret meets toneel, stand-up meets opera

Nhung geeft zich bloot is op woensdag 27 maart in De Kleine Willem een voorstelling over de cruciale kruispunten in ons leven. Niet die van de juiste liefdespartner, werk, woonplek, dating-strategieën, maar die van geluk. Een verkeerde keuze kan nu eenmaal volgens Nhung Dam tot een compleet ander leven leiden.

Het wordt een avond vol inspiratie, humor en herkenbaarheid. Levensplezier zit opgesloten in een goed verhaal. Denk daarbij aan de energie van een punkband, gekoppeld aan Vietnamese opera.

Nhung Dam is een meester in verhalen vertellen; ze weet werelden te scheppen, legt er een vergrootglas op, virtuoos, vol zelfspot en ontroering. Haar unieke stijl staat op het kruispunt van genres: cabaret meets toneel, stand-up meets opera.

'Een hartverwarmende solo'

De Volkskrant

Wie is Nhung Dam?
Nhung Dam (1984) is actrice en schrijfster. Ze schreef het boek Duizend Vaders en speelde recent in theaterproducties als Liefdesles en 3 miljoen voetstappen naar Sicilië. Ze studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze studeerde af met haar voorstelling De Holllanders, geschreven door Arnon Grunberg. Dam is ook geen onbekende in de televisie- en filmindustrie. Zo speelde ze de afgelopen jaren in series als Meiden van de Herengracht, Klem, Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Dertigers. Op het witte doek schitterde de actrice onder meer in Alles is familie, Ja, ik wil! en Onze Jongens.