Phion seizoen 2024-2025

Liefhebbers opgelet! Een seizoen vol symfonische pareltjes van Phion in Muziekcentrum Enschede. 

Vertrouwd Klassiek

Phion presenteert een serie vol vertrouwde klanken. Chef-dirigent Alexei Ogrintchouk dirigeert de 40ste van Mozart en met kerst de 4de van Mahler. Karel Deseure combineert de 7de van Dvorák met de ‘Klassieke’ van Prokofjev. Met Pasen kunt u genieten van de Matthäus-Passion met onze vaste partner Consensus Vocalis en vocale topsolisten. En Michal Nesterowicz dirigeert een Frans programma waarin La Mer van Debussy de hoofdrol speelt. Van harte welkom! 
Klik HIER voor alle concerten in de serie.
 

Spetterend Symfonisch

Muziekliefhebbers opgelet! Vier concerten met spetterende symfonische muziek in het Muziekcentrum. Het seizoen opent met Bruckner 7 en vervolgt met Prokofjev 5, volgens de componist ‘een hymne aan de vrije en gelukkige mens’. We horen vioolconcerten van Mozart door concertmeester Bas Treub en Saint-Saëns door Noa Wildschut. En we besluiten het seizoen moet de Water Music muziek die Händel schreef voor een concert voor de Engelse koning op de rivier de Theems. 
Klik HIER voor alle concerten in de serie.
  

Muzikale Verhalen

Phion biedt je dit seizoen drie concerten met muzikale verhalen. Arthur Japin, een van Nederlands populairste schrijvers, en presentatrice en musicienne Giovanca presenteren hun ideale muziekavond. Ze laten fragmenten horen van hun favoriete muziek, terwijl na de pauze een langer werk klinkt waarmee ze een bijzondere band hebben. De nieuwjaarsconcerten worden gepresenteerd door Francis van Broekhuizen, die een aantal bekende klassieke werken van een luchtige toelichting zal voorzien. Kom je luisteren? 
Klik HIER voor alle concerten in de serie
 

Stilte in muziek

Dat muziek een meditatieve functie kan hebben, hebben we allemaal wel eens ervaren. Kom tot rust met de drie concerten uit de nieuwe serie ‘Stilte in muziek’. We beginnen met een bijzondere remix van Vivaldi’s Vier jaargetijden door Max Richter. Vervolgens Bachs meesterwerk, de Matthäus-Passion. En we besluiten deze mini-serie met de klanken van Sibelius’ muziek uit Finland en een heerlijk vioolconcert van Saint-Saëns. 
Klik HIER voor alle concerten in de serie.
 

Moet je horen!

Onder de noemer ‘Moet je horen!’ presenteert Phion een nieuwe serie met muziek die je gehoord moet hebben. Jaarlijks kiezen we een aantal concerten met hoogtepunten uit de klassieke muziek. Dit jaar kozen we voor de Matthäus-Passion van Bach, Händels Water Music, La Mer van Debussy en drie symfonieën: Mahler 4, Bruckner 7 en de 40ste van Mozart. Laat je meevoeren door de mooiste muziek, live in de concertzaal. Ervaringen om nooit meer te vergeten! 
Klik HIER voor alle concerten in de serie.

Twee of meer series bestellen?
U kunt niet twee series in één bestelling toevoegen. Wilt u wel twee series bestellen? Dat kan zeker. Bel dan even naar onze kassa en zij regelen de boeking voor u.

Bereikbaarheid kassa:
Maandag t/m vrijdag
14.00 - 17.00 uur

Zaterdag en zondag gesloten
kassa@wilminktheater.nl
053 - 485 8500


Events in dit thema