Marco Borggreve

Divers en vernieuwend programma Stiftfestival

Divers en vernieuwend programma Stiftfestival 

De samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en het Stiftfestival leidt tot een prachtig resultaat: Een nieuwe editie van het Stiftfestival, met een divers programma. Dit jaar zijn er vier concerten van het Stiftfestival die plaatsvinden in Enschede.

Deze negentiende editie van het Stiftfestival heeft als thema A Mediterranean Voyage: een reis rond de Middellandse Zee. Het belooft een temperamentvolle editie te worden.

‘’Nog nooit in de geschiedenis van het Stiftfestival hebben we zo’n aansprekend en divers programma gepresenteerd. Het is toegankelijk én vernieuwend, doorspekt met invloeden uit andere culturen.’’ De woorden van artistiek leider Daniel Rowland van het Stiftfestival zijn duidelijk.

Dit jaar zijn er vier concerten van het Stiftfestival die plaatsvinden in Enschede.

-Donderdag 24 augustus: Stift Unbound: A la Feminisca
-Zaterdag 26 augustus: Crèche-concert
-Zaterdag 26 augustus familieconcert Vier!
-Zaterdag 26 augustus: The Ashes Glow

-Donderdag 24 augustus: Stift Unbound: A la Feminisca

Op donderdag 24 augustus vindt Stift Unbound: A la Feminisca plaats in de Grote Kerk. Het wordt een avond met drie keer 40 minuten muziek met een bar en met visuals van Christos Constantinou. Stift Unbound is een totaalervaring die staat voor alles waar het in het Stiftfestival van violist Daniel Rowland om draait: actuele thema’s die iedereen aangaan en een vernieuwende blik op het begrip concert.

-Zaterdag 26 augustus: Crèche-concert

Op zaterdag 26 augustus staat het Crèche-concert door de Stiftmusici onder leiding van Daniel Rowland op het programma in het Muziekcentrum Enschede. Muziek, en vooral de mooiste klassieke muziek: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat weet Daniel Roland, violist, artistiek leider van het Stiftfestival en als het goed is in augustus inmiddels vader van twee kleintjes als geen ander. Daarom is het Crèche-concert een vast en geliefd onderdeel van het festival.

-Zaterdag 26 augustus familieconcert Vier!

Op zaterdag 26 augustus staat het familieconcert Vier! door Oorkaan op het programma in De Kleine Willem. Vier! is een bijzondere voorstelling dat duidelijk maakt dat alle uitdagingen en wereldproblemen die ook deze dagen bij het Stiftfestival centraal staan alleen opgelost kunnen worden als je samenwerkt zonder andere kleuren of andersdenkenden achter te stellen.

-Zaterdag 26 augustus: The Ashes Glow

Op zaterdag 26 augustus is er The Ashes Glow. The Ashes Glow is het even bonte als serieuze multiculturele hoogtepunt van het Stift Festival. Bont omdat grote namen en jong talent uit verschillende culturen tijdens dit concert eendrachtig samen spelen en omdat er maar liefst twee wereldpremières en een Nederlandse première uit verschillende windstreken klinken.

Zing je mee in het Stiftkoor?

Speciaal voor (amateur-)zangers houdt het Stiftfestival een speciale workshopdag waarna de deelnemers het voorprogramma verzorgen tijdens het zaterdagavondconcert The Ashes Glow

De dag bestaat uit een workshop, een lunch met koffie en thee en diner samen met de musici backstage en het optreden in de Grote Kerk om 19.30 uur. Daarna kan het koor het concert The Ashes Glow bijwonen.

Het is volgens de organisatie een buitenkans om een keer op het hoogste niveau mee te zingen. 
Enige koorervaring en kennis van muziek is vereist.

Geef je hier op

Events in dit thema