De Mens en Ik - Tim Fransen | Schoolvoorstelling Voortgezet Onderwijs

De mens en ik - Tim Fransen                                                                                                                            In De mens en ik geeft Tim Fransen ons een inkijkje in zijn worsteling met de mensheid.

Voor wie: Bovenbouw
Discipline: Ckv, maatschappijleer, filosofie en levensbeschouwing
Door: Tim Fransen
Capaciteit: 1 klas
Waar: De Kleine Willem
Wanneer: vrijdag 8 oktober 2021
Aanvang: 20:30 uur
Kosten: in overleg

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins én van complottheorieën. Van beschaving en van de waterstofbom.  
  
Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan. 
  
Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen ­– als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: ‘Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.’ Nu betreedt hij eindelijk de theaters met een derde programma. 
  
Tim Fransen zoals we hem kennen: muzikaal, filosofisch, geëngageerd, geobsedeerd met fallussen (en andere Latijnse woorden) en bovenal ontzettend grappig.