Before After - Noord Nederlands Toneel                                                                                                        De meeste levens zijn helemaal niet groots en meeslepend, maar daardoor niet minder interessant.

Voor wie: Bovenbouw | CKV en Muziek
Discipline: Toneel en Dans
Door: Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag
Capaciteit: 50 leerlingen
Waar: Wilminktheater Pay Zaal
Wanneer: vrijdag 19 november  
Aanvang: 20:00 uur
Kosten: in overleg

Grote gevoelens op de viekante millimeter 

Before/After is de nieuwste voorstelling van NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy &Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag). Guy Weizman regisseert deze theatertekst van Roland Schimmelpfennig. Met een cast van 37 acteurs, dansers, muzikanten en cinematografen komt een universum aan kleine, herkenbare verhalen vol grote gevoelens op een buitengewone tot leven.

Before / After zoomt in op het kleine en alledaagse. De meeste levens zijn helemaal niet groots en meeslepend, maar daardoor niet minder interessant.

37 gewone mensen doen alledaagse dingen. Maar in Before/After zie je in al die levens iets heel kleins verschuiven waardoor ze nooit meer zullen zijn als voorheen. Het universum van kleine, herkenbare verhalen uit het stuk Vorher/Nachhervan Roland Schimmelpfennig komt tot leven met een cast van dansers, musici, acteurs en cinematografen. Je ziet live een film ontstaan op het podium die letterlijk inzoomt op het lichaam en leven van een oudere vrouw (Bien de Moor)

In een beeldende, poëtische mozaïekvoorstelling met een grote cast van dansers, zangers, acteurs en cinematografen komt een universum aan kleine, herkenbare verhalen tot leven vol grote gevoelens op de vierkante millimeter.  

Na het winnen van de regieprijs voor Salam en lovende reacties op Brave New World 2.0 kunnen theater- dans-, film- en muziekliefhebbers zich verheugen op de volgende regie van Guy Weizman: Before/After. Je ziet live een film ontstaan op het podium die letterlijk inzoomt op het lichaam en leven van een oudere vrouw.

“We zijn er heel erg aan gewend dat films of theatervoorstellingen over iets episch en groots moeten gaan. Maar ons dagelijkse leven gaat meestal meer over de kleine dingen van je kleine leven. En juist daar schuilt het diepmenselijke in.” – Guy Weizman