Freedom - Club Guy & Roni | Schoolvoorstelling Voortgezet Onderwijs

Freedom - Club Guy & Roni                                                                                                                            Freedom is, na Happiness, Phobia en LOVE een nieuwe Club Guy & Roni-dansvoorstelling over menselijke emoties en waarden.

Voor wie: Bovenbouw
Discipline: Ckv, maatschappijleer, levensbeschouwing
Door: Club Guy & Roni
Capaciteit: 50 leerlingen
Waar: Wilminktheater, Pay zaal
Wanneer: woensdag 22 oktober 2021
Aanvang: 20:00 uur
Kosten: in overleg

Freedom is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling, in de (inmiddels 20-jarige) traditie van Club Guy & Roni. De voorstelling wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman, en gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag.

Wie betaalt de prijs voor onze vrijheid? Wie sluiten we op in een gevangenis of vluchtelingenkamp om onszelf vrij te kunnen voelen? Wie ontzeggen we hun bewegingsvrijheid, zodat wij veilig kunnen reizen?
 
Freedom is, na Happiness, Phobia en LOVE een nieuwe Club Guy & Roni-dansvoorstelling over menselijke emoties en waarden.
 
Vrijheid is een van onze belangrijke waarden. Een waarvoor oorlogen werden en nog steeds worden gevoerd. Toch is vrijheid een rekbaar begrip, waarvan we hier in Nederland soms te snel denken dat hij ‘gratis’ is. Wat vaak onzichtbaar blijft is het feit dat we van anderen de vrijheid beperken, zodat hij die van ons overeind blijft. 

“Een van de meeste urgente vragen van deze tijd is: wat is onze vrijheid waard?”
- Guy Weizman
 
Vertrekpunt voor de dansvoorstelling Freedom is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar onschuldig vastzat in Guantanamo Bay waar hij werd ondervraagd en gemarteld. Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek The Guantánamo Diary dat onlangs werd verfilmd als  The Mauritanian). Ould Slahi pleit als schrijver voor een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde. Mohamedou schrijft de originele tekst voor de voorstelling, als ‘writer in residence’ bij NITE en De Balie, voor het seizoen 21-22.
 
Samen met cultuurcentrum De Balie organiseert NITE een rijk context en educatieprogramma rondom de voorstelling over het thema vrijheid.

Educatie programma ism cultuurcentrum DE Balie over vrijheid