Thelonious Monk

Voor wie: groep 3, 4, 5 en 6
Discipline: muziek
Door: Zonzo Compagnie – Big Bang Festival
Duur: 50 minuten
Capaciteit: 50 leerlingen
Waar: Muziekcentrum 
Wanneer: maandag 12 april 2020 10:00 uur 
Kosten € 6,50-- per leerling

Een voorstelling vol live muziek en video projecties
Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20steeeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en raakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours, en maakt daarbij even grillige muziek vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes. Het kon hem er weliswaar niet van weerhouden uit te groeien tot “The High Priest of Jazz” met tal van jazzstandards op z’n naam.

Live muziek en videomapping betrekken je bij Thelonious’ experimenteerdrang en tonen je telkens weer nieuwe kantjes van deze boeiende muzikant. Spring mee op deze beboptrein met het “Genius of Modern Music” en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd!

Educatie
Educatiemateriaal wordt ontwikkeld door studenten van de opleiding docent muziek. In overleg kunnen zij de voorbereidende les bij u op school geven. Dit gaat in overleg en kan alleen op vrijdag datum en tijd in overleg.

Meer informatie vindt u in het Cultuurmenu: https://cultuurmenu.org/aanbod/activiteit/1081