Stephan Vanfleteren

Breder dan klassiek met The Tallest Man on Earth

Amsterdam Sinfonietta
Misschien wel het beste strijkorkest ter wereld en The Tallest Man on Earth: een bijzondere combinatie
vr 19 jan 2024 20:00
vr 19 jan 2024
20:00
  • vr 19 jan 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

The Tallest Man on Earth heeft het talent een zaal muisstil te krijgen alleen al met zijn grofkorrelige stem en een gitaar

Na de glorieuze tour met Rufus Wainwright is het tijd voor een nieuwe Breder dan klassiek met Amsterdam Sinfonietta. Dit keer is de Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson, beter bekend als The Tallest Man on Earth, te gast bij het strijkorkest tijdens de reeks nieuwjaarsconcerten. Vrijdag 19 januari doen ze het Muziekcentrum in Enschede aan. 
  
The Tallest Man on Earth heeft het talent een zaal muisstil te krijgen alleen met zijn grofkorrelige stem en een gitaar. Op een avond bespeelt hij tot wel tien gitaren, van akoestisch tot banjo.

Samen met hem brengt Amsterdam Sinfonietta een programma met Zweedse folklore, klassieke Scandinavische componisten, een selectie uit Matsonns eigen groeiende repertoire aan wonderschone nummers en covers van onder anderen Bob Dylan en Sting.

Speciale gast is het New Yorkse strijkkwartet Brooklyn Rider, met hun onstilbare honger naar avontuur. Colin Jacobsen voert Amsterdam Sinfonietta deze avond aan.   

Klik HIER voor een uitgebreid interview met The Tallest Man on Earth: 'Als ik Amsterdam Sinfonietta mijn songs hoor spelen, waan ik me in een magische klanktuin'

'Let's have fun with some sad songs'

Kristian Matsson

Credits

Amsterdam Sinfonietta:
- Colin Jacobsen: leiding en viool  
- The Tallest Man on Earth: zang  en gitaar
- Brooklyn Rider

Wie is The Tallest Man on Earth?
The Tallest Man on Earth (30 april 1983) is de artiestennaam van de Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson. Matsson zingt tevens in een band, genaamd Montezumas.
In 2007 bracht de overigens vrij kleine Mattson zijn eerste ep uit. Op 5 maart 2008 bracht hij zijn eerste studioalbum uit in Zweden, genaamd Shallow Grave. Het album werd positief ontvangen en werd door Pitchfork gewaardeerd met een 8,3 op een schaal van 10.
Mattson trad in 2008 in de Verenigde Staten op met Bon Iver en in 2009 met John Vanderslice. In januari 2010 sloot hij een platencontract af bij het onafhankelijke platenlabel Dead Oceans. Zijn muziek wordt geschaard onder folkrock, met invloeden van mensen als Bob Dylan en Nick Drake.