Govert de Roos

De Hospita

met o.a. Simone Kleinsma en Paul Groot
Grande dame van Nederlandse theaterwereld Simone Kleinsma en multitalent Paul Groot schitteren in nieuwe musical / vier ⭐⭐⭐⭐ sterren in AD
vr 23 feb 2024 - zo 25 feb 2024
vr 23 feb 2024
-
zo 25 feb 2024

Simone Kleinsma zit 45 jaar 'in het vak' en dat wordt gevierd met de eerste speciaal voor haar geschreven musical: De Hospita 

Ze is de grande dame van de Nederlandse theaterwereld: Simone Kleinsma. De lijst met musicals waarin ze schitterde is bijna te lang om op te noemen. Op 23, 24 en 25 februari staat ze in de Pay. Zaal van het Wilminktheater met een speciaal voor haar geschreven voorstelling: De Hospita.

De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was, met vlijmscherpe humor. Wanneer de oud-comédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen, nemen zij drie jonge studenten in huis.

Die brengen veel lawaai en vooral discussies met zich mee. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleines leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt. 

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen - in een eigentijds jasje - terug naar de Nederlandse theaters.

Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

Pers
'Het samenspel tussen Simone Kleinsma en Paul Groot in De Hospita is een genot om te zien, de heerlijke komedie-teksten van Dick van den Heuvel hadden niet scherper gekund'. Zo begint het AD de recensie van De Hospita. Het eindoordeel: vier ⭐⭐⭐⭐ sterren. 

Ook andere media hebben genoten, zoals Trouw, dat het 'een fijne lichtvoetige en laagdrempelige feestvoorstelling' noemt. 'De toon is licht, er zijn regelmatig komische oneliners, altijd goed getimed door Kleinsma die zich in alle disciplines - zang, dans en spel - opnieuw bewijst als de top allround musicalvakvrouw'. 

Aftermovie publieksreacties première

Klik HIER voor een interview met Simone Kleinsma: 'Ik ben een gezegend mens'

'De grote kracht van Simone Kleinsma is haar schijnbaar moeiteloze zang, spel, humor en gevoel voor timing'

Musicalweb

Credits

-Cast: Simone Kleinsma (Madeleine Coutard), Paul Groot (Kimono), Lottie Hellingman (Nancy), Maartje van de Wetering (Nancy), Sara Afiba (Jennah), Desi van Doeveren (Phoene), Rick Bok (Tonny), Jochem Smit (biograaf en docent), Twan Bosschaart (ensemble), Nigel Vugts (ensemble), Nori de Winter (ensemble), Ineke Somers (ensemble) en Nikie Verberne (ensemble).

De Cast

   

   

   

   

   


   

   

 
Meer video's