Mark Engelen

Schau

Rundfunk
Met ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️sterren van Het Parool "Meedogenloze lachmachine"
do 9 mei 2024 20:00
do 9 mei 2024
20:00
  • do 9 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

"In De Kleine Willem in Enschede speelden we een van onze leukste voorstellingen ooit".

Na het succes van Wachstumsschmerzen en Todesangstschrei is Rundfunk terug met de nieuwe voorstelling Schau. Nog grootser en scherper! Spatzuiver getimed en geacteerd. Met ⭐️⭐️⭐️⭐️ van de Volkskrant!

De nieuwe Schau van Rundfunk. Echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg!

Rundfunk presenteert een slimme voorstelling met snelle, diverse sketches zonder een duidelijke rode draad. Het publiek heeft de vrijheid om meer dan lachen te ervaren: een statement, boodschap, of stof tot nadenken. Het kan soms ongemakkelijk, shockerend, of kwetsend zijn, maar dat is voor eigen rekening.

Van Kalmthout en Van de Velde's comedy is niet louter vrijblijvend. Hun sketches tonen mensen die geen normaal gesprek kunnen voeren, egoïstisch en kwetsend zijn. Bijvoorbeeld, een collega keert terug naar het werk na het overlijden van zijn vrouw, en empathie verandert in pure wreedheid. Van de Velde speelt een akelig sadistisch personage, mogelijk herkenbaar. De spiraal van ruzie en onbegrip in de speeddate-sketch is evenmin ondenkbaar, beginnend met de simpele vraag 'waarom zucht je zo?'.

Humoristisch interview

In dit vermakelijke interview met de heren van Rundfunk voor FHM komt een luchtige en humoristische kant naar voren. Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde, bekend van hun bijna uitverkochte derde theatertour 'Schau,' nemen deel aan een sexy fotoshoot en delen grappige anekdotes.  Kortom, het interview biedt een grappige kijk op Rundfunk en geeft fans een voorproefje van hun nieuwe theatertour.

Na het succes van Wachstumsschmerzen en Todesangstschrei is Rundfunk terug met de nieuwe voorstelling Schau. Deze is nog grootser en scherper. Komt dat zien op donderdag 9 mei in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

Let op! Waarschuwing voor bezoekers met epilepsie: in de voorstelling Shau zitten stroboscopische lichteffecten.

 

Klik HIER voor een interview met het Rundfunk-duo Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde over Schau en hun bijzondere vriendschap.

'Spatzuiver getimed en geacteerd'

Theaterkrant

Credits

-Met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde
-Tekst en concept: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde

 

Wie zijn Rundfunk?


Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste theatervoorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Ook voor hun tweede voorstelling Todesangstschrei werden zij genomineerd voor de Neerlands Hoop. Na een succesvolle televisieserie, een bioscoopfilm en twee uitverkochte theatertours, komen de heren in de zomer van 2023 met een nieuwe komedieserie: Rundfunk: Duco en Roy.