SPRAAKMAKERS

Anniek Pheifer
Theatraal muziekverhaal over effectief protesteren
do 9 nov 2023 20:00
do 9 nov 2023
20:00
  • do 9 nov 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Actrice Anniek Pheifer eerste hoofdgast in De Grote Kerk

Spraakmakers is een theatraal muziekverhaal over effectief protesteren. Actrice en activiste Anniek Pheifer is de hoofdgast op donderdag 9 november tijdens de eerste aflevering in De Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede.

De wereld verandert en activisten roeren zich. Maar hoe bereik je als demonstrant echt die betere wereld? Anniek Pheifer, sympathisant van protestbeweging Extinction Rebellion, vertelt aan de hand van de Afscheidssymfonie van Joseph Haydn hoe je een effectief protest voert.

In deze symfonie protesteerde Haydn al drie eeuwen geleden op radicale, maar inventieve wijze met succes tegen zijn broodheer: een unicum voor die tijd en een inspiratiebron voor activisten van nu. Dit bijzondere, theatrale verhaal vertelt Pheifer op en dwars door de muziek heen. En wat betekent dat de symfonie wordt afgespeeld op een speciale, in het rond opgestelde high-end audioinstallatie? Publiek zit in het midden en Pheifer beweegt zich er activistisch tussendoor.

Onderdeel van Spraakmakers
Deze avond is onderdeel van Spraakmakers, een gloednieuwe reizende concertserie die klassieke muziek verbindt met de wereld van vandaag. Nederlandse topacteurs vertellen prikkelende verhalen over actuele thema’s (zoals genderidentiteit of dierenrechten) gecombineerd met klassieke muziek die hier ook over gaat. Het wordt tegelijkertijd verteld én gespeeld, als één theatraal muziekverhaal.

Volgende Spraakmakers op vrijdag 26 januari
Op vrijdag 26 januari is er in het Muziekcentrum Enschede een volgende avond met Spraakmakers, dan met live muziek en acteurs Gijs Scholten van Aschat, Rick-Paul van Mulligen en ‘Ntianu Stuger als vertellers. Klik HIER voor meer informatie.

'De wereld verandert en activisten roeren zich, maar hoe bereik je als demonstrant echt die betere wereld?'

Spraakmakers

Wie is Anniek Pheifer?
Anniek Pheifer heeft een gevarieerde carrière in de entertainmentindustrie en heeft verschillende rollen gespeeld in films, televisieseries en toneelstukken. Enkele van haar bekendste rollen zijn films zoals De Gelukkige Huisvrouw, Bride Flight en De Heineken Ontvoering. Ze heeft ook op televisie in verschillende series gespeeld, waaronder Penoza en Dokter Tinus.