Wetenschap voor iedereen

Universiteit van Nederland Live
Geen ellenlange praatjes, maar interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kunt lachen
wo 31 jan 2024 20:30
wo 31 jan 2024
20:30
  • wo 31 jan 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben: iedereen is welkom

Wetenschap voor iedereen is op woensdag 31 januari in De Kleine Willem een live theatercollege gegeven door topwetenschappers. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kunt lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt. 

Het college en de experimenten gaan over thema's als geld, het klimaat, AI en toekomst, liefde en seks, gezond leven, muziek, brein, cultureel erfgoed, crime, voedsel, ruimte(vaart), evolutie en dierenrijk, natuur- en scheikunde en geschiedenis.

Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben: iedereen is welkom. Want wetenschap is leuk en voor iedereen.

De volgende wetenschappers vertellen op woensdag 31 januari in De Kleine Willem hun verhaal:

Aukje Nauta
Aukje Nauta, organisatiepsychologe aan de Universiteit van Leiden, over het systeem rondom bully-gedrag en hoe we dat kunnen doorbreken.

Renée van Amerongen
Renée van Amerongen, medisch bioloog en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, over de eeuwige jeugd en hoe we met stamcellen de aftakeling te lijf kunnen gaan.

Rick Hogeboom
Rick Hogeboom is waterwetenschapper aan de Universiteit Twente, over onze watervoetafdruk, schaarste en de waarde van water.

Presentatie Fuad Hassen
De Universiteit van Nederland brengt met deze live show de wetenschap dichterbij. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen. Fuad werd geboren in Asmara (Eritrea) en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch. Met zijn innemende persoonlijkheid en gulle lach weet hij iedereen voor zich te winnen.

'De Universiteit van Nederland is een fantastisch breed venster op de wereld'

Jury van de Irispenning

Wat is de Universiteit van Nederland?
De Universiteit van Nederland is een platform waar wetenschappers van al onze universiteiten hun kennis delen met heel Nederland. Van sociale wetenschappen tot natuurkunde en van filosofie tot technologie. Per maand worden meer dan 1,2 miljoen podcasts en video's van UvNL geluisterd en bekeken. Hiermee brengt de Universiteit van Nederland de wetenschap dichter bij het publiek.
In 2022 won de Universiteit van Nederland de Irispenning. De jury schreef: ‘’De UvNL is een universiteit met openstaande deuren, een fantastisch breed venster op de wereld en met uitstekende antennes die tot diep in de maatschappij reiken.’’