Joost Milde

Help, Helikopterouders! (8+)

Het Laagland
Actuele en hilarisch familievoorstelling voor curlingvaders, tiger moms, pizzapapa’s, loedermoeders én hun kinderen
wo 21 feb 2024 14:30
wo 21 feb 2024
14:30
  • wo 21 feb 2024
    14:30
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Hilarisch herkenbaar theater over de onvermijdelijke tragiek van goedbedoeld ouderschap – vanuit het perspectief van de héle familie

Een actuele en hilarisch herkenbare familievoorstelling vol interactie voor alle curlingvaders, tiger moms, pizzapapa’s, loedermoeders én hun kinderen. Dat is Help, Helikopterouders! van Het Laagland op woensdag 21 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is? 

Opvoeders heb je in alle soorten en maten. De grote overeenkomst: ze willen hun kinderen gelukkig zien. Maar…hoe doe je dat nou eigenlijk goed? Zelf zijn ze natuurlijk ook kind geweest, dus ze weten toch best wat wel of niet fijn is aan opgevoed worden? 

Vijf acteurs – allemaal zelf vader of moeder – spelen de ouders die ze (willen) zijn én de kinderen die ze vroeger waren. Dit vijftal vliegt samen met jou in volle vaart door de wereld van opvoeden en opgevoed worden.  Laat je meevoeren door een wervelwind vol humor, verwarrende dilemma’s en pittige discussies. 

Regisseur Inez Derksen: “Tijdens de tournee van Met Zonder Ballen ontdekte ik dat iedereen de onvermijdelijke tragiek van goedbedoeld ouderschap ervaart. Mijn openhartigheid over mijn worsteling als moeder zorgde voor veel herkenning en opluchting, zowel bij ouders als bij kinderen.”

De voorstelling is geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder.

Pers
De pers heeft volop genoten. 'Dat de acteurs zich kwetsbaar opstellen door te vertellen over hun eigen ouderschap geeft het stuk extra geloofwaardigheid', aldus De Limburger.
'Het is natuurlijk de bedoeling van de voorstelling dat ouders en kinderen met elkaar in gesprek gaan en dat gebeurde na afloop van de voorstelling meteen. Dit is absoluut een aanrader', zo meldt omroep L1.

'Mijn openhartigheid over mijn worsteling als moeder zorgde voor veel herkenning en opluchting, zowel bij ouders als kinderen'

Regisseur Inez Derksen

Credits

- Regie en concept: Inez Derksen
- Spel en tekstbijdragen: Kiki van Aubel, Evrim Akyigit, Aafke Buringh, Anton de Bies en Gürkan Küçüksentürk
- Tekst: Sanne Schuhmacher
- Vormgeving: Thierry Wilders
- Kostuumontwerp: Sanne Puijk

Wat is het Laagland?
Het Laagland is een jeugdtheatervoorziening die op regionale en (inter-)nationale podia een breed publiek verrijkt met eigenzinnig kwaliteitstheater dat kinderen serieus neemt, jongeren prikkelt en volwassenen ontroert.
Ze spreken ons publiek aan op de kracht van hun verbeelding en op hun inlevingsvermogen met herkenbare verhalen die gaan over de complexiteit van (op)groeien en je eigen plek in de wereld innemen. Ze moedigen aan verder te kijken dan de wereld die je al kent.