Lunchconcert

Jeugdorkest Nederland
Getalenteerde muzikale jongeren op het podium van Muziekcentrum Enschede
do 29 feb 2024 12:30
do 29 feb 2024
12:30
  • do 29 feb 2024
    12:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Jeugdorkest Nederland hét landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het volgende lunchconcert vindt plaats op donderdagmiddag 29 februari van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treedt het Saffier Ensemble van het Jeugdorkest Nederland op.

Het strijktrio Saffier Ensemble bestaat uit Syl van Heeringen (viool), Esther Royé (viool) en Rozemarijn Slikkerveer (altviool). Samen zorgen zij voor een muzikale lunchbreak waardoor je er de rest van de dag weer helemaal tegen kunt.

Het Jeugdorkest Nederland is opgericht in 1959. Het maakt deel uit van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, het platform voor de ontwikkeling van muzikaal toptalent. Speciaal voor de lunchconcerten in het Wilminktheater vormen de leden ensembles en treden op met een geheel eigen programma. Vaak blijken deze ensembles zo’n succes dat ze blijven bestaan en zelfs een belangrijk onderdeel gaan vormen van de carrière van de musici.

Lunchconcerten
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. 
De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Let op: Geen lunch bij dit concert. 

Een muzikale beleving