Zomerorgelconcert

Elkse te Lindert, orgel en Johan van der Linden, saxofoon
Een unieke samensmelting van orgelklanken en saxofoonvirtuositeit.
za 20 jul 2024 16:00
za 20 jul 2024
16:00
  • za 20 jul 2024
    16:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Een unieke samensmelting van orgelklanken en saxofoonvirtuositeit op het gratis zomerorgelconcert met Elske te Lindert en Johan van der Linden.

De veelzijdige musicus Elske te Lindert en saxofonist Johan van der Linden verzorgen het tweede gratis zomerorgelconcert.

Op zaterdag 20 juli om 16:00 uur in de Grote Kerk in Enschede: het tweede gratis zomerorgelconcert met de veelzijdige musicus Elske te Lindert en saxofonist Johan van der Linden. Laat je betoveren door Elske's meesterlijke orgelklanken, doordrenkt met de magie van Bach, en geniet van de virtuoze saxofoonklanken van Johan. Mis dit unieke concert niet!

Elske te Lindert

De veelzijdige musicus Elske te Lindert (1980, sopraan) begon haar muzikale carrière als organist. Ze studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch. Als organist verdiept ze zich vooral in de muziek van Bach. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. In 2021 verscheen haar eerste orgel-CD met orgelwerken van Bach, gespeeld op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk te Doetinchem.

Elske is als cantor-organist verbonden aan de Catharinakerk te Doetinchem, waar ze de leiding heeft over de cantorij en Ensemble Ancora. Verder is ze dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble en Kamerkoor Decamerone (Utreecht) en is ze al zeventien jaar muzikaal eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven, waar zij sinds 2012 ook de algehele leiding heeft.

Johan der Linden

Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Volgde masterclasses bij  Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Music Johan van der Linden studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels. In 1982 richtte hij samen met zijn collega’s, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toonaangevende kamermuziekensembles in de wereld. Het Aurelia heeft 9 cds op zijn naam staan en vele buitenlandse tournees naar o.a. Ierland, Duitsland, Canada, Indonesië, Amerika en Japan. In 2013 heeft Johan na 31 vruchtbare jaren het kwartet verlaten. Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke militaire kapel in Den Haag

 

Onderdeel van