Broekhuis op zondag

Stef Bos
Heerlijke culturele middag boordevol verrassingen met een ode aan (en met) Stef Bos
zo 24 sep 2023 16:00
zo 24 sep 2023
16:00
  • zo 24 sep 2023
    16:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Tijdens Broekhuis op Zondag op 24 september wordt vanaf 16.00 uur een hommage gebracht aan Stef Bos. Natuurlijk is Stef er zelf ook bij. Broekhuis op Zondag is een culturele middag boordevol verrassingen in De Kleine Willem.

Stef Bos staat bekend om zijn zielvolle en poëtische teksten en zijn muziekstijl omvat een mix van pop, folk en wereldmuziek.
Stef begon zijn muziekcarrière in de jaren tachtig en brak door met zijn album Is Dit Nu Later uit 1990, waarop de hit Papa te vinden is. Sindsdien heeft hij talloze albums uitgebracht en vele prijzen gewonnen, waaronder verschillende Edisons en een Gouden Harp.
Naast zijn muzikale werk is Bos ook actief als schrijver en theatermaker. Hij heeft verschillende boeken gepubliceerd en theatervoorstellingen gemaakt die vaak gebaseerd zijn op zijn muziek en teksten.

Tijdens Broekhuis op Zondag vertolken jonge artiesten werk van een oudere generatie. Vrienden en vakgenoten halen herinneringen op en de lach is nooit ver weg. Muziek, miniconferences en goede gesprekken wisselen elkaar af.
De presentatie is in handen van Inga Tjapkes en Kees Schafrat.

'Stef Bos is subliem'

Gazet van Antwerpen

Kees Schafrat van Boekhandel Broekhuis heeft de formule Broekhuis op Zondag samen met producent Gerard Cornelisse (Wilminktheater) bedacht. “Het idee komt eigenlijk voort uit de samenwerking met Gerard. We komen allebei niet uit Twente, maar hebben een klik’’, aldus Kees. ‘’We kennen het wereldje; Gerard de ene helft en ik de andere. We wilden iets maken op het snijvlak van auteurs en podiumartiesten en muzikanten met mensen die een landelijke uitstraling hebben. Het moet meer worden dan Twentepromotie of een Enschedees feestje.’’