Op visite bij...

Roza Herwig en Julius Backer
Mezzosopraan Roza Herwig en pianist Julius Backer openen concertserie Op visite bij..., met koffie en taart
zo 14 jan 2024 11:00
zo 14 jan 2024
11:00
  • zo 14 jan 2024
    11:00
    Incl. garderobe en koffie/thee met taart na afloop
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Word op zondagochtend wakker met mooie klassieke muziek en een lekker stukje taart!

Als opening van de concertserie Op visite bij... spelen zondag 14 januari Roza Herwig en Julius Backer prachtige liederen in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum in Enschede. Roza Herwig is een getalenteerde mezzosopraan en Backer speelt piano. Behalve op prachtige muziek wordt het publiek getrakteerd op koffie/thee met een taartje.

Volgens bedenker Lotte Grotholt is Op visite bij... dé ultieme kickstart voor de zondag. ‘’Denk aan een verrukkelijke combinatie van frühshoppen, heerlijke koffie, smakelijke thee, taart en een dosis prachtige klassieke muziek’’, aldus Lotte.

Waarom Op visite bij...? De programmeur kamermuziek van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft het antwoord: ‘’Het wordt een ontspannen concert op zondagochtend waarbij je écht op visite gaat en belandt in een muzikale wereld. Met een programma van een uur, zonder pauze, is het een ideaal begin van de zondag."

Iedereen is welkom. Lotte moedigt juist ook jongeren aan om Op visite bij... te beschouwen als een prachtige introductie tot klassieke muziek. ‘’De muziek is toegankelijk en de artiesten delen boeiende weetjes, waardoor de ervaring nog specialer wordt.’’

De serie belooft variatie met drie verschillende zalen. Op 14 januari schitteren dus Roza Herwig en Julius Backer in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Op 18 februari wordt violist Tjeerd Top verwelkomd in de Grote Kerk op de Oude Markt, en op 24 maart neemt het Nympheas Trombone Quartet de boel over in De Kleine Willem. Lotte voegt toe: ‘’Voor bezoekers is het ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met die drie prachtige verschillende theaterzalen.’’

'Ik wil het publiek meevoeren naar een andere wereld en hen volledig laten begrijpen waar de muziek over gaat, ook al zing ik in het Frans, Italiaans of wat voor taal dan ook'

Roza Herwig

Wie is Roza Herwig?
Roza Herwig (1996) is een cultureel multitalent. Ze zingt, acteert, speelt viool, presenteert en schrijft toneelteksten. Roza gaat creatieve uitdagingen aan en geeft kleurrijke, vernieuwende performances, waarin ze verschillende kunstdisciplines combineert. 

Wie is Julius Backer?
Julius Backer (2003) is een jonge, veelzijdige pianist die zich zowel in solo-, als in kamermuziek en als liedduo specialiseert. Hij kreeg zijn eerste pianolessen op zesjarige leeftijd. Vanaf zijn elfde studeerde hij aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent aan het Conservatorium van Amsterdam. Later studeerde hij ook in Londen en tegenwoordig in Keulen.

Samen met de getalenteerde mezzosopraan Roza Herwig vormt Julius een succesvol liedduo.

Programma

-L. Berio: Azerbaijan Love Song uit Folksongs
-A. Vivaldi: Gemo in un punto e fremo uit de opera L’Olimpiade
-G. Mahler: Rheinlegendchen en Lob des Hohen Verstands uit Des Knaben Wunderhorn
-F. Schubert: Die Forelle
-P.I. Tchaikovsky: Amid the din of the ball
-A. Scriabin: Nocturne Op. 9, pour la main gauche
-J. Offenbach: Ah quel diner! uit de opera La Périchole
-F. Poulenc: Ba, Be, Bi, Bo, Bu en Le Carafon uit La Court Paille
-A. Piazzolla: Yo soy Maria uit de opera María de Buenos Aires
-J. Brahms: Ballade op.10 no. 1
-K. Weill: Prolog uit de opera Die Sieben Todsünden
-S. Barber: Solitary hotel
-G. Gershwin: Someone to watch over me
-J. Brel: Ne me quitte pas
-W. Sonneveld: Margootje|
-K. Weill: The Princess of Pure Delight uit de musical Lady in the Dark