Foppe Schut

Op visite bij...

Het Nymphéas Trombone Quartet
Nympheas Trombone Quartet, vernoemd naar serie schilderijen van Claude Monet, besluit concertserie Op visite bij..., met koffie en taart
zo 24 mrt 2024 11:00
zo 24 mrt 2024
11:00
  • zo 24 mrt 2024
    11:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Word op zondagochtend wakker met mooie klassieke muziek en een lekker stukje taart

Het Nympheas Trombone Quartet sluit zondag 24 maart in De Kleine Willem in Enschede de concertserie Op visitie bij... af. Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan brengen daar hun programma Matricale. Behalve op prachtige muziek, wordt het publiek getrakteerd op koffie/thee met een taartje.

In Matricale speelt Nymphéas Trombone Quartet de alleroudste en allernieuwste authentieke muziek voor trombonekwartet. Prachtige madrigalen uit de onstaanstijd van de trombone worden ten gehore gebracht, naast vier madrigalen van levende componisten waarvan de inkt nauwelijks droog is.

Volgens bedenker Lotte Grotholt is Op visite bij... dé ultieme kickstart voor de zondag. ‘’Denk aan een verrukkelijke combinatie van frühshoppen, heerlijke koffie, taart en een dosis prachtige klassieke muziek’’, aldus Lotte.

Waarom Op visite bij...? De programmeur kamermuziek van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft het antwoord: ‘’Het wordt een ontspannen concert op zondagochtend waarbij je écht op visite gaat en belandt in een muzikale wereld. Met een programma van een uur, zonder pauze, is het de ideale kickstart van de zondag."

Iedereen is welkom. Lotte moedigt juist ook jongeren aan om Op visite bij... te beschouwen als een prachtige introductie tot klassieke muziek. ‘’De muziek is toegankelijk en de artiesten delen boeiende weetjes over de muziek, waardoor de ervaring nog specialer wordt.’’

'Het wordt een ontspannen concert waarbij je écht op visite gaat en belandt in een muzikaal wereld'

Lotte Grotholt

Wat is het Nympheas Trombone Quartet?
Het Nympheas Trombone Quartet (de vier studeerden vanaf 2018 gelijktijdig aan het Conservatorium van Amsterdam) speelde onder meer op het Prinsengrachtconcert, in het Concertgebouw, op het Grachtenfestival en op nationale televisie bij Podium Witteman en het Lenteconcert van AVROTROS. Nympheas heeft ook een cd opgenomen met Frans impressionistisch werk en Nederlandse nieuwe muziek met electronica: Orange, Blue and Pink.
En dan nog even over de naam van het kwartet. Aan het einde van zijn leven schilderde de Franse impressionist Claude Monet een aantal werken die samen de Nymphéas-serie (waterlelies) genoemd worden. De voorliefde voor het Franse impressionisme die de trombonisten van het Nymphéas Trombone Quartet delen, zorgt ervoor dat zij deze naam met trots dragen.