Peter Putters

Pavarotti meets Alberti

Eric Reddet, Ad Knippels, Thijs Borsten e.a.
Willeke Alberti: 'Het is met liefde gemaakt. Een aanrader. Ik ga de voorstelling later nog eens bekijken'
za 7 okt 2023 20:30
za 7 okt 2023
20:30
  • za 7 okt 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Pavarotti meets Alberti: Twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied

Pavarotti meets Alberti vertelt het verhaal over de ontmoeting tussen operazanger Luciano Pavarotti en de Nederlandse zanger Willy Alberti. Deze voorstelling is gebaseerd op een waargebeurde ontmoeting. Op zaterdag 7 oktober gaan we in De Kleine Willem terug naar deze bijzondere rendez-vous.

Als Luciano Pavarotti in 1981 Het Concertgebouw in Amsterdam aandoet, trekt operaliefhebber Willy Alberti de stoute schoenen aan om de door hem bewonderde zanger te ontmoeten. In die tijd verkocht Alberti albums van Pavarotti in zijn platenzaak. Na afloop in de kleedkamer vraagt hij Pavarotti die albums te signeren, omdat ze mét handtekening van de meester zelf een stuk beter zouden verkopen.   

Tijdens deze ontmoeting praten, lachen, drinken én zingen de mannen hun bekende hits voor en met elkaar. De gelijkenissen zijn treffend: beide zangers groeiden op in armoede en hadden een vader die hen de liefde voor muziek bijbracht.  

In Pavarotti meets Alberti zien en horen we twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied.

Willeke Alberti, de dochter van Willy, zegt in De Telegraaf over Pavarotti meets Alberti: ‘’Het is werkelijk geweldig wat de zangers Ad Knippels en Eric Reddet neerzetten. Het is zo mooi gedaan, en bovenal met respect. Het is met liefde gemaakt. Een aanrader. Ik ga de voorstelling later nog eens bekijken!’’

Wie is Luciano Pavarotti?
Luciano Pavarotti is een wereldberoemde tenor. Hij is een icoon in de wereld van de opera, maar weet ook als geen ander de kloof tussen populair en klassiek te overbruggen. Pavarotti wordt gespeeld door Eric Reddet, een van de 'Platin Tenors' bij André Rieu. Als solist was hij ook regelmatig op televisie te zien bij het programma Maestro.

Wie is Willy Alberti?
Willy Alberti staat als kleine jongen al te zingen in het café waar zijn vader werkt. Op 14-jarige leeftijd treedt hij op in Carré en een jaar later neemt hij zijn eerste plaat op. Ad Knippels neemt de rol van Alberti op zich. Knippels heeft in veel musicals gespeeld zoals in Come from Away, waarvoor hij genomineerd was voor een Musical Award.

'Het is een uitermate plezierige avond'

Operagazet ★★★★

Credits

-Eric Reddet: Luciano Pavarotti
-Ad Knippels: Willy Alberti
-Thijs Borsten: gitaar
-Gert Wantenaar: accordeon
-Jasper Somsen: contrabass

De Telegraaf is onder de indruk van Pavarotti meets Alberti: ‘’Liefdevolle en knappe arrangementen, waarbij diverse nummers van de maestro’s moeiteloos in elkaar overvloeien. Het is een mooie, haast nostalgische mix van levensliederen, opera-aria’s en Napolitaanse liederen.’’

Operagazet geeft vier ★★★★ sterren: ‘’Het in elkaar overvloeien van aria’s en levensliederen is magistraal gedaan. Eric Reddet zette een indrukwekkende Pavarotti neer, heel apart, terwijl Ad Knippels een geloofwaardige Alberti op de planken bracht. Het is een uitermate plezierige avond.''