Roy Beusker

De Schouten schoenen aan

Tineke Schouten
Samen met het publiek de boel relativeren en lachen om onze eigen tekortkomingen
di 23 apr 2024 20:00
di 23 apr 2024
20:00
  • di 23 apr 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Tineke Schouten is helemaal haarzelf in De Schouten schoenen aan  

Tineke Schouten trekt de stoute schoenen aan. Ze gooit haar show nu eens over een andere boeg. Ze verstopt zich niet alleen achter een kostuum, nee: je ziet meer Tineke zelf, dingen die haar bezighouden. Ze gaat op dinsdag 23 april in de Pay. Zaal van het Wilminktheater met de billen bloot in De Schouten schoenen aan.

Tineke heeft roerige tijden achter de rug. De wereld staat voor haar op zijn kop. Hoe hang je dan nog de slingers op? En, heeft Tineke dan echt een fetisj voor schoenen, telefoons of computers? Misschien moet ze eens haar ongezouten mening geven of een dieper gesprek voeren.

Natuurlijk gaat Tineke samen met het publiek de boel relativeren en lachen om onze eigen tekortkomingen. Dit alles doet ze gelardeerd met de mooiste liedjes en begeleid door eersteklas muzikanten. Dit is Tineke op haar best.

‘Ik wil altijd iedereen laten lachen’

Tineke Schouten in de Volkskrant

Credits

-Tekst, muziek en liedteksten: Tineke Schouten

Wie is Tineke Schouten?
Tineke Schoutens interesse in theater en comedy ontwikkelde zich al op jonge leeftijd. Ze begon haar carrière in de entertainmentindustrie al op 15-jarige leeftijd als zangeres in een band. In de jaren zeventig maakte Tineke de overstap naar het theater en begon ze op te treden in revues en musicals.
Haar talent voor komedie en het creëren van typetjes kwam al snel naar voren en ze kreeg steeds meer bekendheid als cabaretière.
In de jaren tachtig brak ze echt door met haar eerste soloprogramma's. Ze wist het publiek te vermaken met haar veelzijdige talent en scherpe humor. Tineke creëerde talloze hilarische typetjes, zoals Bep Lachebek, Lenie uit de Takkestraat en Mien met de Moppen.
Haar shows waren altijd energiek, vol vrolijkheid en een tikkeltje ondeugendheid. Ze wist maatschappelijke thema's op een luchtige en humoristische manier aan te snijden en zowel jong als oud te vermaken.