Mark Engelen

De Ongeplukte Zusters

Plien van Bennekom, Ilse Warringa, Rop Verheijen, Wart Kamps en Bart Rijnink
Avond vol wapperende jurken, opzichtige pruiken, opsmuk, tierelantijnen, kokette dansjes en oprechte gevoelens
za 4 nov 2023 20:00
za 4 nov 2023
20:00
  • za 4 nov 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Kan er nog wel ouderwets gehunkerd, veroverd en versierd worden?

De Ongeplukte Zusters is een oergeestige, gloednieuwe muzikale komedie, geschreven door Ilse Warringa, losjes voortbordurend op het werk van Jane Austen. Geniet van de beste komedie-acteurs van Nederland: Plien van Bennekom, Rop Verheijen, Wart Kamps, Bart Rijnink en Ilse Warringa. Dat wordt smullen op zaterdag 4 november in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

In De Ongeplukte Zusters keren we twee eeuwen terug in de tijd en volgen we drie zussen en hun moeder in hun zoektocht naar liefde. De oudste en verstandigste zus laat zich leiden door sense, de romantische middelste verlangt naar een leven vol sensibility en de jongste smacht naar vurige begeerte. Maar strookt dit wel met de tijd van nu? Kan er nog wel ouderwets gehunkerd, veroverd en versierd worden? Staan we in onze zoektocht naar een partner nog wel in contact met onze hartstocht of stellen we te hoge eisen?

Hoe maak je elkaar, anno 2023, het hof? Wachten de zussen als muurbloempjes af tot ze geplukt worden door Mister Darcy of nemen ze het heft in eigen handen tijdens dé balavond van de eeuw?

Dompel je onder in een avond vol wapperende jurken, opzichtige pruiken, opsmuk, tierelantijnen, kokette dansjes en oprechte gevoelens.  

De Ongeplukte Zusters zal de geschiedenis in gaan als de verrukkelijkste muzikale komedie van dit theaterseizoen.

Onderdeel van

Oergeestige en gloednieuwe muzikale komedie geschreven door Ilse Warringa

Credits

-Met: Plien van Bennekom, Ilse Warringa, Rop Verheijen, Wart Kamps en Bart Rijnink 
-Regie: Timothy de Gilde
-Tekst: Ilse Warringa
-Muziek: Bart Rijnink

Wie is Plien van Bennekom?
Plien van Bennekom vormt al jaren samen met Bianca Krijgsman het cabaretduo Plien & Bianca. Ze was regelmatig te zien in Koefnoen. Ook maakte ze furore met het televisieprogramma Zaai.

Wie is Ilse Warringa?
Ilse Warringa is richtte in 2004 toneelgroep Bloody Mary op en vergaarde meer recent grote bekendheid met De Luizenmoeder en de TV Kantine. Daarnaast schitterde ze in Het Klokhuis, Toren C en Nieuw Zeer.

Wie is Rop Verheijen?
Rop Verheijen speelde tussen 2001 en 2004 in Goede tijden, slechte tijden. Hij was kandidaat in Wie is de Mol? Sinds 2020 presenteert hij Moltalk, het napraatprogramma van Wie is de Mol?

Wie is Wart Kamps?
Wart Kamps richtte samen met z’n broer Tim Kamps en Bor Rooyackers de groep Rooyackers, Kamps & Kamps op. Hij speelde Kapitein Bram in Missie Aarde. Tijdens een try-out in Duiven dit jaar liep de zaal half leeg.

Wie is Bart Rijnink?
Bart Rijnink speelde de hoofdrol in Wolfgang, het wonderjong. Hij isin verscheidene films en tv-series te zien geweest zoals Baantjer het Begin, Heer en Meester en Het Klokhuis.