Lejo – Hands up! (3+)

Leo Petersen
Unieke en frisse vorm van poppentheater met blote handen en houten ogen
zo 1 okt 2023
zo 1 okt 2023

Bij Lejo is uiteraard het beroemde poppetje van Sesamstraat van de partij

Met blote handen en houten ogen maakt Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater. Hands up! is een vrolijke, woordloze voorstelling boordevol muziek. Vanuit een groot blauw decor beleven de poppen op zondagmiddag 1 oktober in De Kleine Willem hun avonturen en vertonen ze hun kunsten.

Een stoere hond, twee jongleurs, een koe met een eetprobleem, een heel kinderkoor en vele anderen passeren de revue. Uiteraard is het beroemde poppetje van Sesamstraat ook van de partij. Het publiek (jong en oud) vergeet al snel dat het naar twee handen zit te kijken.

Hands up! is een aaneenschakeling van losse, korte scenes met een aantal terugkerende poppen en verhaallijnen. Lejo speelt de voorstelling al jaren, maar verandert zijn poppen, scènes en muziek regelmatig.

De voorstelling is zonder tekst en zit vol muziek, stemmetjes en geluidseffecten. De muziek varieert van klassiek tot disco en is speciaal voor de voorstelling gecomponeerd. Het sluit perfect aan bij de eenvoudige, minimalistische stijl van de poppen.

Na afloop van de voorstelling worden kartonnen bouwplaatjes uitgedeeld waarmee iedereen zijn eigen Lejo-oogjes kan knutselen.

Hands up! is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar.

Klik HIER voor een interview met Leo Petersen: ''Spelen met twee handen en ogen is heel minimalistisch. Het publiek vergeet echter al snel dat het naar twee handen zit te kijken.''

‘Poppenspeler Lejo is een ware kunstenaar’

De Gooi- en Eemlander

Credits

-Spel en regie: Leo Petersen 
-Muziek: Ruud Lucker, Mike Roelofs, Mike Boddé, Toek Numan, Cok van Vuuren, Leo Petersen, Kypski, Djem van Dijk, Hélène Codjo en Giovanna Capurro

Wie is Leo Petersen?
Poppenspeler Leo Petersen (1974) maakt al sinds 1995 voorstellingen en filmpjes met zijn simpele, minimalistische poppen die enkel bestaan uit blote handen en houten ogen.
Wat begon als een studieproject met twee piepschuim ballen groeide uit tot een act waarmee Leo inmiddels bijna de hele wereld over reist. Hij trad op in theaters van New York tot Tokyo en speelde op festivals van Barcelona tot Lowlands.  
Zijn filmpjes zijn, naast Sesamstraat, uitgezonden in Noorwegen, Canada, België en Zwitserland.