TEAM SOLO - reprise

Merijn Scholten
VIJF STERREN ★★★★★ VOOR MERIJN SCHOLTEN: 'FENOMENAAL LEUKE VOORSTELLING'
di 6 feb 2024 20:00
di 6 feb 2024
20:00
  • di 6 feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Merijn Scholten ging viral op Instagram, nu gaat hij weer met zijn verhalen het theater in

Muzikaal, snel en heel erg grappig. In Team Solo gaan Merijn Scholten en zijn alter-ego’s terug naar de basis: alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Het is comedy met een welhaast ontembare liefde voor de medemens. Merijn staat dinsdag 6 februari mei in het Wilminktheater voor een avond waarbij bezoekers met een volle lach genieten van zijn verhalen.

Wie kent de satirische filmpjes van Merijn Scholten niet? Ze gingen afgelopen jaar regelmatig viral. Micha Wertheim noemde hem zelfs ‘de grappigste man op Instagram’.

Daarnaast maakte Merijn deel uit van het duo De Partizanen, dat de jury- en publieksprijs won op het Leids Cabaretfestival en de Neerlands Hoop ontving voor beste debuutprogramma. Voor hun laatste voorstelling, het met vijf ★★★★★ sterren bekroonde Het Leven an Sich, schreef hij tekst en muziek.

Merijn heeft zin in het theater, zo zegt hij tegen Het Parool: ‘’Het gaat mij niet om het applaus, maar om het feit dat ik mijn verhalen en grappen met mensen live in een zaal kan delen. In het theater staan is een meer diepgaande ervaring dan iets maken waar mensen op hun telefoon naar kijken.”

Over zijn personages zegt Merijn: “De personages hebben allemaal iets navelstaarderigs. Je ziet mijn blik op de wereld er wel degelijk in terug: liefdevol genadeloos. Mensen vinden zichzelf vaak overdreven belangrijk, en dat probeer ik te relativeren.”

De Volkskrant geeft vijf ★★★★★ sterren voor Team Solo: ‘’Team Solo is een schitterend gemaakte, snelle en erg grappige voorstelling. De hilarische Insta-types van Merijn Scholten werken ook in het theater.’’

De Theaterkrant is duidelijk: ‘’Fenomenaal leuke voorstelling. 'De zaal ligt aan zijn voeten, vaak hikkend van het lachen.’’

Volg Merijn op Instagram: www.instagram.com/merijn.scholten.

'Team Solo is een schitterend gemaakte, snelle en erg grappige voorstelling'

De Volkskrant ★★★★★

Credits

- Spel: Merijn Scholten
- Creatieve adviezen: Micha Wertheim

De Telegraaf is enorm onder de indruk van Team Solo: (★★★★1/2) ‘’Merijn schakelt razendsnel tussen verschillende scènes en personages. Hij heeft een theatervorm gevonden die hem alle vrijheid geeft om zijn komische talent volledig uit te buiten, maar tegelijkertijd ook iets van de wereld waarin we leven te vinden.’’