Roger Cremers

De Zieke Geest - reprise

André Manuel
ACHTTIENDE SOLOPROGRAMMA ALS EERSTE DEEL VAN NU AL LEGENDARISCH DRIELUIK
do 14 mrt 2024 en vr 15 mrt 2024
do 14 mrt 2024
en
vr 15 mrt 2024

Grofgebekt, geëngageerd, bikkelhard en veelzeggend

De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids. Het antwoord geeft André Manuel op 14 en 15 maart in De Kleine Willem met een reprise van De Zieke Geest.

André vraagt zich nog meer af: hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs?

Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest, swwl 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar dat komt nog. Nu eerst De Zieke Geest. Manuels achttiende programma. Eindelijk volwassen! 

De Volkskrant heeft genoten en stelt vast: ‘’Gaat André Manuel zijn toon matigen? Nee, hij blijft op eigenzinnige wijze vrijheid verdedigen.’’

'Misschien is André Manuel wel de enige echte diehard cabaretextremist op dit moment'

Het Parool

De Theaterkrant schrijft: ‘’André Manuel oogt fris, fruitig en energieker dan ooit. Met die zieke geest is het anderhalf uur heerlijk genieten, grinniken, schateren en besmuikt lachen.’’