Une Belle Histoire

Gerard Alderliefste & Friends
Het theater als Frans dorpsplein: vier samen met Gerard Alderliefste het Franse chanson
vr 3 nov 2023 20:30
vr 3 nov 2023
20:30
  • vr 3 nov 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Une belle histoire: avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen

De Kleine Willem wordt op vrijdag 3 november omgetoverd in een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met de bezoekers het Franse chanson viert tijdens een Une belle histoire. Geniet en zing mee met het achtkoppige muzikale gezelschap. Une belle histoire wordt een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. Dat doet hij in zijn eentje, als duo en trio, maar nu ook in een achtmans bezetting. Komt dat misschien door zijn recente solotournees zoals Dubbel Leven (over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant). Dat zou goed kunnen. Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast.

Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen naar De Kleine Willem om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met te delen. Dat doet hij in de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, waar alle bekende hits voorbij komen. Onder de warme Franse klanken van onder meer de accordeon en de viool, wordt het publiek meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal.

Het verbond tusen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le Big Bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor dertigduizend man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt.

Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in Une belle histoire. Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour, Gérard Lenorman…het wordt genieten.

‘Wat een muzikale hoogstandjes, het was inspirerend en vol energie!’

Publieksreactie

Credits

Met:
-Gerard Alderliefste: zang, gitaar
-Kees Post: bas
-Paul van Schaik: drums
-Michel van Kemenade: toetsen
-Maria Eldering: viool
-Rob Stoop: accordeon
-Bregje Hermans: backing vocals
-Rosanne Alderliefste: backing vocals

Wie is Gerard Alderliefste?
Gerard Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band onder meer bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top 10 hits mee: Laat me/Vivre en Une belle histoire/Een mooi verhaal. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000.  Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees.