De Grote Oversteek

Johannette Zomer en jazz-trio Mike Boddé
Nederlandse sopraan hipt van de ene continentale kust naar de andere
do 2 nov 2023 20:00
do 2 nov 2023
20:00
  • do 2 nov 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Sopraan Johannette Zomer maakt graag uitstapjes naar hedendaags repertoire

Sopraan Johannette Zomer is een barokspecialist bij uitstek. Maar ze maakt ook graag uitstapjes naar hedendaags repertoire, in zowel klassieke als lichte muziek. Voor dit muzikale avontuur op donderdag 2 november in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede vond zij in pianist Mike Boddé de ideale partner.

‘No excuses, Mr. Gershwin - Music is Music’: gevleugelde woorden van Alban Berg toen de Amerikaan tegenpruttelde jazz te spelen in de heilige omgeving van de Weense concertzaal. Na zijn mislukte poging om in Parijs leerling van Ravel te worden, toog hij naar Wenen waar hij in aanraking kwam met Arnold Schönberg en Alban Berg. Ook die rieden hem aan toch vooral zichzelf te blijven en met dit advies op zak aanvaardde Gershwin de 'grote oversteek' terug naar de States.

Met hetzelfde gemak als op barokcantates stort de gevierde sopraan Johannette Zomer zich nu op het avontuur van een 'grote oversteek'  tussen modern en klassiek, tussen het 'ooit' en het 'nu'.

Gesteund door pianist Mike Boddé en andere uitstekende beoefenaars van de lichtere muziek, hipt zij van de ene continentale kust naar de andere, van de verstilling van Hildegard von Bingen tot het straatgeweld van New York City.

'Bij Johannette Zomer is emotie en esthetiek gegarandeerd'

Opera Nederland

Credits

-Johannette Zomer: sopraan
-Mike Boddé: piano en zang
-Marcel Booij: contrabas en accordeon
-Angelo van den Burg: percussie

Eigen academie
Johannette Zomer heeft een eigen academie in haar woonplaats Zutphen, de Zomer Academie Zutphen. Hier houdt ze masterclasses, workshops, koorprojecten, meerdaagse muziekfestivals en operaproducties, om zo een platform te creëren voor jonge professionals, studenten en amateur musici.  

Programma

-Muziek van Hildegard von Bingen, Bach, Delibes, Hahn, Brel, Sonneveld en De Groot.