De Grote Oversteek

Johannette Zomer en jazz-trio Mike Boddé
Nederlandse sopraan hopt van de ene continentale kust naar de andere
zo 10 mrt 2024 14:30
zo 10 mrt 2024
14:30
  • zo 10 mrt 2024
    14:30
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    De Kleine Willem, Enschede

Sopraan Johannette Zomer maakt graag uitstapjes naar hedendaags repertoire

Sopraan Johannette Zomer is een barokspecialist bij uitstek. Maar ze maakt ook graag uitstapjes naar hedendaags repertoire, in zowel klassieke als lichte muziek. Voor dit muzikale avontuur op zondag 10 maart in De Kleine Willem in Enschede vond zij in pianist Mike Boddé de ideale partner.

‘No excuses, Mr. Gershwin - Music is Music’: gevleugelde woorden van Alban Berg toen de Amerikaan tegensputterde om jazz te spelen in de heilige omgeving van de Weense concertzaal. Na zijn mislukte poging om in Parijs leerling van Ravel te worden, toog hij naar Wenen waar hij in aanraking kwam met Arnold Schönberg en Alban Berg. Ook die rieden hem aan toch vooral zichzelf te blijven en met dit advies op zak aanvaardde Gershwin de 'grote oversteek' terug naar de States.

Met hetzelfde gemak als op barokcantates stort de gevierde sopraan Johannette Zomer zich nu op het avontuur van een 'grote oversteek'  tussen modern en klassiek, tussen het 'ooit' en het 'nu'.

Gesteund door pianist Mike Boddé en andere uitstekende beoefenaars van de lichtere muziek, hopt zij van de ene continentale kust naar de andere, van de verstilling van Hildegard von Bingen tot het straatgeweld van New York City.

Klik HIER voor een kort interview met Johannette Zomer: "in Twente geniet het publiek meer in stilte"

'Bij Johannette Zomer is emotie en esthetiek gegarandeerd'

Opera Nederland

Credits

-Johannette Zomer: sopraan
-Mike Boddé: piano en zang
-Marcel Booij: contrabas en accordeon
-Angelo van den Burg: percussie

Eigen academie
Johannette Zomer heeft een eigen academie in haar woonplaats Zutphen, de Zomer Academie Zutphen. Hier houdt ze masterclasses, workshops, koorprojecten, meerdaagse muziekfestivals en operaproducties, om zo een platform te creëren voor jonge professionals, studenten en amateur musici.  

Programma

-Muziek van Hildegard von Bingen, Bach, Delibes, Hahn, Brel, Sonneveld en De Groot.