Jubileumconcert: Symfonia Jong Twente bestaat 50 jaar!

Symfonia Jong Twente
Vijftig jaar Symfonia Jong Twente gevierd met veelzijdig jubileumzomerconcert
zo 16 jul 2023 14:30
zo 16 jul 2023
14:30
  • zo 16 jul 2023
    14:30
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Symfonia Jong Twente 50 jaar oud, maar boordevol jong talent

Symfonia Jong Twente bestaat 50 jaar. Dat wordt op zondagmiddag 16 juli in het Muziekcentrum Enschede gevierd met een jubileumzomerconcert. De jubilaris is trots dat violist Razvan Stoica te gast is. Naast Stoica grijpt het orkest terug op de talenten van oude bekenden: oud-lid Malte Schiller heeft speciaal voor het orkest een muziekstuk gecomponeerd dat wordt opgevoerd in combinatie met een live ambient soundbeleving van Jancsi Plompen.

Ook is er is een theatrale omlijsting geregisseerd door Carole van Ruitenbeek. Als kers op de taart worden stukken gespeeld waar ook oud-leden aan deelnemen.

Razvan Stoica soleert bij het stuk Poème voor viool en orkest van Chausson. Daarnaast speelt Symfonia Jong Twente de Hongaarse Dans 5 van Brahms, de Processie van de Sardar en het Cursum Rerum dat is gecomponeerd door oud-lid Malte Schiller. Tot slot speelt het orkest de New World Symphony van Dvořák.

2023 is een bijzonder jaar voor de Enschedese stichting Symfonia Jong Twente. Het is het jaar waarin Symfonia Jong Twente 50 jaar bestaat.
Het thema van het jubileumjaar is ‘reizen’. ‘’Dan hebben we het over de muzikale reis van beginnende muzikant in ons junior-orkest tot een ervaren muzikant in ons grote orkest’’, aldus het orkest. ‘’Het is een reis waarbij je leert wat het betekent om samen muziek te maken, om naar elkaar te luisteren en om deel te zijn van een groter geheel.’’ In deze reis ontwikkelen de leden zich op zowel sociaal als muzikaal niveau. ‘’Dit is fantastisch om te zien’’, zo laat het orkest weten.

Dit concert speelt Symfonia Jong Twente muziek die de actuele thema’s samenvat: oorlog, vluchten en op reis naar vrede. De muziek is uitgezocht op het thema reizen. ‘’Of je nu in ons orkest zit voor je plezier, of omdat je je serieus wilt ontwikkelen tot professioneel musicus, Symfonia Jong Twente vormt de perfecte muzikale basis.’’

'Symfonia Jong Twente vormt de perfecte muzikale basis'

Symfonia Jong Twente

Programma

-Razvan Stoica: Poème voor viool en orkest van Chausson.
-Symfonia Jong Twente: Hongaars Dans 5 van Brahms, Processie van de Sardar en New World Symphony van Dvořák.
-Oud-leden: Cursum Rerum