YAMATO - The Drummers of Japan

Yamato
‘We brengen energie naar de mensen in de wereld!’
wo 29 mei 2024 20:00
wo 29 mei 2024
20:00
  • wo 29 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

YAMATO is soms intens, soms verdrietig, soms geruststellend en soms komisch

De Japanse Taiko-drumgroep YAMATO staat op woensdag 29 mei in het Wilminktheater. De show Hinotori – De vleugels van de feniks wordt zeer spectaculair. Hoe spectaculair? Het Taiko-werk van YAMATO kan níet volledig worden beschreven met het woord 'performance'.

Op het podium staan de leden met meer dan veertig Taiko-drums. Deze hebben allemaal een ander karakter. Hun grootste trommel (de Odaiko) is gemaakt van een enorme boom van 400 jaar oud. Deze is ongeveer twee meter in doorsnee en weegt 500 kilo. Alle andere Taikodrums zijn verschillende maten en hebben verschillende geluiden. De leden van de groep hebben hun lichaam tot het uiterste getraind om deze enorme Taiko te spelen waarbij de akoestische druk het voorstellingsvermogen overtreft.

Ze laten hun Taiko-drums niet alleen exploderen in een enorm geluid; ze produceren ook delicate muziek die de luisteraar voorziet van een palet van zorgvuldig vervaardigd tonen. Dit is waarom YAMATO's originele uitvoeringen bekend staan als fysieke muziek. Hierdoor worden ze lovend ontvangen over de hele wereld.

Het publiek wordt overspoeld door het geluid van de Taiko, zweet, huilen en lachen; ze worden één met de artiesten. Allerlei soorten mensen verzamelen zich rond het geluid van de Taiko en verweven hun leven waarbij ze de kracht voelen van elkaars innerlijke passie en hart. Ze komen samen om een moment te creëren waarin ze zich echt levend voelen. Ontdek de nieuwe ervaring door Taiko-geluiden die nog nooit eerder gevoeld zijn.

YAMATO is soms intens, soms verdrietig, soms geruststellend en in het volgende moment komisch op het podium.

‘YAMATO brengt vreugde in de wereld’

De leden van YAMATO

Wat is YAMATO?
YAMATO is gevestigd in de prefectuur Asuka-mura, Nara. Bij de Japanners is deze plek ook wel bekend als de geboorteplaats van Japan. Ze noemen zichzelf ‘YAMATO, de Taiko-drumgroep die de hele wereld rondreist'. Yamato heeft meer dan vierduizend shows gegeven in 54 landen over de hele wereld sinds hun oprichting in 1993.
YAMATO heeft opgetreden in theaters, scholen, allerlei soorten evenementen en geven zelfs workshops en Taiko-lessen. Ze besteden een half jaar aan een Japan-tournee en een half jaar aan de wereldtournee. Hun motto is: ‘We gaan overal naartoe als iemand YAMATO nodig heeft! We brengen energie naar de mensen in de wereld! YAMATO brengt vreugde in de wereld.’