Portret

Tjitske Reidinga
Poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en fantasierijke muziek / Vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren in Trouw
do 8 feb 2024 20:00
do 8 feb 2024
20:00
  • do 8 feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Vlijmscherpe geacteerde personages, afwisselend met haar eigen persoonlijke geluid

Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze een voorstelling waar ze zelf ook naartoe zou gaan: Portret. Ze gaat dus zelf ook en wel op donderdag 8 februari naar de Pay. Zaal van het Wilminktheater.''Want als je iets nodig hebt voor jouw eigen one woman show, dan is het wel jezelf.''

In Portret, haar eerste eigen productie, neemt Tjitske u mee op een ontdekkingsreis naar de kern van haar talent, waar scherp geacteerde personages samensmelten met haar eigen persoonlijke geluid. Zoals haar volgers haar kennen door haar toiletvlogjes op Linda.nl tijdens de lockdown. Gewoon Tjitske, en hoogstwaarschijnlijk meer dan het theaterpubliek ooit van haar heeft gezien.

De voorstelling viert het leven, fantasie, en de vrijheid om jezelf te zijn. Wat betekent het eigenlijk om jezelf te zijn? Hoe zie je jezelf en waarom verschilt dat soms van hoe anderen je zien? En hoe ontdek je wat het beste voor jou is? In deze poëtische reis stelt Tjitske zichzelf en haar publiek talloze vragen, doorspekt met ongemakkelijke gedachtespinsels, droogkomische momenten, en haar geliefde melodieën.

Portret markeert voor de actrice een terugkeer naar het plezier van spelen, waarbij ze verhalen vormgeeft in een levendige mix van toneel en cabaret. Hiermee legt ze direct contact met haar publiek en transformeert ze het persoonlijke in een dynamische, theatrale, en muzikale ervaring.

Pers
De recensies van Portret zijn heel positief. 'Portret is een voorstelling die Tjitske Reidinga met trots mag bijschrijven in haar schriftje', aldus Trouw, dat vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren uitdeelt. 'De kern van Portret: we spelen voortdurend een andere rol, iedereen ziet een ander portret van je, en probeer dan nog maar eens goed en eerlijk naar jezelf te kijken…' vat de Volkskrant de voorstelling samen.

NRC omschrijft Reidinga als 'een begaafd tragikomisch actrice'. 'Tjitske Reidinga weet de aandacht steeds weer te pakken door haar veelzijdigheid', aldus Trouw. 'Ze levert een inspirerend verhaal af voor iedereen wier leven een beetje aan in het inkakken is', aldus Theaterkrant. 'En als er na Portret nog meer stappen volgen op dat pad, kunnen we nog veel plezier beleven aan Reidinga in haar nieuwe leven'. 
 
 
 
 

Klik HIER voor een interview met actrice Tjitske Reidinga over Portret: "Het gaat over mij, maar ook over ons allemaal"

'Wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf?'

Tjitske Reidinga

Credits

Met: Tjitske Reidinga
Muzikant: Jeroen Sleyfer
Tekst: Tjitske Reidinga, Martine Bakker en Corien van der Zwaag
Eindregie: Corien van der Zwaag
Composities: Jan en Keez Groenteman 

Wie is Tjitske Reidinga?
Tjitske Reidinga is bekend om haar veelzijdige optredens in film, televisie en theater. Ze heeft een opmerkelijke carrière met rollen in verschillende Nederlandse televisieseries, waaronder Gooische Vrouwen en Het Schaep met de 5 Pooten.
Tjitske heeft ook indrukwekkend theaterwerk verricht en werd geprezen om haar acteerprestaties in uiteenlopende toneelstukken. Met haar charismatische aanwezigheid en talent voor komedie en drama, wordt Tjitske beschouwd als een van de meest getalenteerde en geliefde actrices van Nederland.