Veryverymuch

Portret

Tjitske Reidinga
Poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en fantasierijke muziek
do 8 feb 2024 20:00
do 8 feb 2024
20:00
  • do 8 feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Fijne en ontroerende theaterervaring die je iets geeft

Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze een voorstelling waar ze zelf ook naartoe zou gaan: Portret. Ze gaat dus zelf ook en wel op donderdag 8 februari naar de Pay. Zaal van het Wilminktheater. ''Want als je iets nodig hebt voor jouw eigen one woman show, dan is het wel jezelf.''

Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? Waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek.

Het wordt een fijne en ontroerende theaterervaring die je iets geeft. Wat? Het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor als je iets leuks wil zien zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is.

Portret is een ode aan het theater en het kleine leven. Het gaat over de kracht en het beschermen van de fantasie. Over alles kunnen zijn, en denken, en over hoe bevrijdend dat wel niet is.

'Wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf?'

Tjitske Reidinga

Wie is Tjitske Reidinga?
Tjitske Reidinga is bekend om haar veelzijdige optredens in film, televisie en theater. Ze heeft een opmerkelijke carrière met rollen in verschillende Nederlandse televisieseries, waaronder Gooische Vrouwen en Het Schaep met de 5 Pooten.
Tjitske heeft ook indrukwekkend theaterwerk verricht en werd geprezen om haar acteerprestaties in uiteenlopende toneelstukken. Met haar charismatische aanwezigheid en talent voor komedie en drama, wordt Tjitske beschouwd als een van de meest getalenteerde en geliefde actrices van Nederland.