Games in Concert - The Score

by Metropole Orkest & The Smartphone Orchestra
Wat gebeurt er als niet alleen muziek, maar ook gameplay naar de concertzaal wordt gebracht?
do 1 feb 2024 20:00
do 1 feb 2024
20:00
  • do 1 feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Bezoekers spelen speciaal ontworpen game

Metropole Orkest was een van de eerste Europese orkesten dat gamemuziek naar concertzalen bracht. Nu gamemuziek evolueert en meer aandacht krijgt, gaan Smartphone Orchestra en Metropole Orkest een stap verder. Wat gebeurt er als we niet alleen muziek maar ook gameplay naar de concertzaal brengen? Het antwoord wordt in Games in Concert: The Score gegeven op donderdag 2 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

Het publiek speelt een speciaal ontworpen game, de scores bepalen ‘The Score’: de muziek die het orkest speelt. Het resultaat is een geheel nieuwe en soms hilarische concertervaring, waarin publiek en orkest samenwerken.

Het publiek heeft ook een stem in welke gamemuziek het Metropole Orkest de rest van het programma speelt. Uiteraard hoor je bekende klassiekers uit Mario en Zelda en epische composities uit The Last of Us en Final Fantasy. In een onlineverkiezing bepaalt het publiek welke muziek verder niet mag ontbreken.

‘You play the game, play the score’

Reinout Bos

Wat is het Metropole Orkest?
Het Metropole Orkest is een Nederlands professioneel jazz- en poporkest, opgericht in 1945. Het orkest staat bekend om zijn veelzijdigheid en flexibiliteit, waardoor het een breed scala aan muzikale genres kan uitvoeren, waaronder jazz, pop, klassiek en wereldmuziek. Het orkest heeft samengewerkt met vele internationaal gerenommeerde artiesten en heeft talloze opnames en concerten geproduceerd. Het orkest speelt zowel live als in de studio en staat bekend om zijn innovatieve arrangementen en virtuositeit. Het Metropole Orkest speelt een belangrijke rol in het promoten en bevorderen van diverse muzikale stijlen in Nederland en daarbuiten.