The Underground

NITE
‘Met de stampende soundtrack en zinderende liedteksten blaast The Underground je van je stoel’
vr 17 mei 2024 20:00
vr 17 mei 2024
20:00
  • vr 17 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Rollercoaster van theater, dans en muziek

Een kleurrijk theaterfeest van een eenzame nihilist. Welkom bij The Underground van NITE en Club Guy & Roni. Beleef op vrijdag 17 mei in de Pay. Zaal van het Wilminktheater deze rollercoaster van theater, dans en muziek en: prepare to be blown away!

Regisseur Guy Weizman maakte van Dostjoveksi’s boek Aantekening uit het ondergrondse deze overweldigende theatervoorstelling.

Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Het is een rol die meesterlijk en met de nodige humor wordt vertolkt door Sanne den Hartogh. “Een prachtig kleurrijk theaterfeest rond eenzame nihilist”, zo schrijft de Theaterkrant.

Het werk van regisseur Guy Weizman is maximalistisch. Hij vertelt verhalen door middel van muziek, dans, tekst en zelfs de kostuums van internationaal modehuis Maison the Faux zijn een essentieel onderdeel van het karakter van de personages. ''Je kunt niet alles tegelijk volgen; no worries, dat hoeft ook niet'', vindt Weizman.

Stap in, en enjoy the ride. Want, zoals de Nederlandse Toneeljury zegt: ‘’Met de stampende soundtrack en zinderende liedteksten blaast The Underground je van je stoel.’’

Wat is NITE?
NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble en werkt samen met Club Guy & Roni,  Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag. Samen maken ze interdisciplinaire voorstellingen die de bezoekers omverblazen.

-The Underground is in het Nederlands, Engels en Russisch gesproken, met Engelstalige boventitels.

Boek een inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze is heel makkelijk te boeken tijdens het bestellen van de kaarten.

Boek een inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze is heel makkelijk te boeken tijdens het bestellen van de kaarten.

 

Nederlands Theaterfestival
The Underground is geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival als een van de meest indrukwekkende theaterproducties van het seizoen.

“Knisperend muziektheater van grote allure”

NRC

Credits

-Regie: Guy Weizman
-Tekst: Rik van den Bos
-Choreografie: Roni Haver
-Componist: Brendan Faegre
-Spel: Bram de Laere, Camilo Chapela, Sanne den Hartogh, Michael Ques Zaalman, Igor Podsiadly en Tatiana Matveeva
-Muzikanten: Berber Heerema, Dirge Seçil Kuran, Isa Goldschmeding, Joost Geevers, Niels Meliefste, Noa Eyl en Yanna Pelser

Lovende publieksreacties op The Underground
-‘Geweldige avond. Wat een monologen. Wat een muziek. Wat een dans. Deze voorstelling moet je gezien hebben. Het totale theater was een geweldige beleving. - ★★★★★

-‘Wat een geweldige, meeslepende voorstelling! In onvoorstelbare vaart werd het publiek een combinatie van toneelmonoloog, dans, mime en acrobatiek voorgeschoteld, waar wat mij betreft vooral de muziek nog bovenuit stak.’ - ★★★★★

-‘Een adembenemende energieke voorstelling. Alles klopt: de kostuums, goeie muziek en een geweldige acteur die met sublieme timing en zeer geloofwaardige emotie je meenam in zijn verhaal.’ - ★★★★★