Vere Music Fund

Lunchconcert

International Piano Competition
Geniet van de mooiste pianoklanken van toptalent Dmytro Semikras uit Oekraïne
do 12 okt 2023 12:30
do 12 okt 2023
12:30
  • do 12 okt 2023
    12:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

'Je kunt een pianocompetitie vergelijken met een sportevenement, maar je kunt het ook beschouwen als een cultureel evenement'

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het volgende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 12 oktober van 12.30 tot 13.30 uur. Tijdens dit lunchconcert treedt pianist Dmytro Semikras uit Oekraïne op.

Dmytro is een van de deelnemers aan het International Piano Competition for Young Musicians dat in Enschede wordt gehouden.

Dmytro is geboren in 2001 in Sumy in Oekraïne. Op zijn vijfde begon hij met piano spelen. Momenteel studeert hij studeert hij aan Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunst in Graz (Oostenrijk).

Hij behaalde geweldige resultaten op vele internationale pianowedstrijden in België Duitsland, Oekraïne Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië en Slowakije. Hij won onder meer de tweede prijs op de International Piano Competition for Young Musicians in Enschede in 2022.

Als solist werkte Dmytro samen met verschillende orkesten, speelde hij talloze recitals en nam deel aan muziekfestivals in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Spanje en Zweden. Sinds 2021 heeft Dmytro Semikras studiebeurs van Internationale Muziekacademie in Liechtenstein.

'Grondige muzikale opleiding'
‘’De huidige tijd van het internet, mobiele telefoons en computerspellen maakt het steeds moeilijker om traditionele culturele waarden te behouden. Om een hoog niveau van muzikale beoefening voor de toekomst te garanderen, zijn bepaalde elementen onmisbaar, zoals een grondige muzikale opleiding’’, zo zegt artistiek directeur Michail Markov van het International Piano Competition for Young Musicians.

De wereldwijde toename van pianowedstrijden bewijst volgens Markov dat deze manier van muziek maken essentieel blijft en niet alleen populair is bij de deelnemers, maar ook bij het publiek. ‘’Je kunt een pianocompetitie vergelijken met een sportevenement, maar je kunt het ook beschouwen als een cultureel evenement, een echt muziekfestival. Beide aspecten zijn zeer aantrekkelijk voor het publiek en zeer leerzaam voor de kandidaten. Het bijkomende voordeel van een jeugdcompetitie is de educatieve functie, die onmisbaar is voor pianostudenten en een essentieel onderdeel vormt van hun studie.’’

Lunchconcerten
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch