Lunchconcert

Arthur Adam ten Cate, Jos Eertink, Moes Wagenaar en Bram Geerlings
Leden DIE (Die Dichters in Enschede) dragen de mooiste gedichten voor
do 19 okt 2023 12:30
do 19 okt 2023
12:30
  • do 19 okt 2023
    12:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Liefde voor poëzie bindt leden DIE

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het volgende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 19 oktober van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treden Arthur Adam ten Cate, Jos Eertink, Moes Wagenaar en Bram Geerlings op namens DIE (Die Dichters in Enschede). Zij dragen voor uit eigen werk. De muziek wordt verzorgd door Gudrun Hendrikman op harp.

Wie is Jos Eertink?
DIE-lid Jos Eertink was stadsdichter van Enschede van 2019 tot 2021. Jos neemt als schilder de realiteit als vertrekpunt, maar gaat altijd op zoek naar de abstracte kwaliteit van een figuratief kunstwerk zoals hij het noemt. Hij houdt van textuur en van richting; je mag zien hoe een toets is gezet. Jos ziet beelden in tekst en poëzie in beelden.

Wie is Moes Wagenaar?
Moes Wagenaar is een eigenzinnige doctorandus in de wijsbegeerte en een veelzijdig dichter en performer. Als stadsdichter schreef ze over actualiteiten in samenhang met mooie mensen die niet zozeer opvallen, maar Enschede wel maken tot wat het is. Ze werkt onde rmeer als dichter, docent en verbeeldende filosoof onder de naam ‘Hofmuze’.

Wie is Bram Geerlings?
Bram Geerlings is al jaren lid van DIE en draagt met de regelmaat van de klok bij diverse gelegenheden werk voor. Dat doet hij in een heel eigen stijl: onderkoeld, verhalend, met een feilloos gevoel voor understatement, op-en-top Twents.

Wie is Arthur Adam ten Cate?
Arthur Adam ten Cate de huidige stadsdichter van Enschede. Deze singer-songwriter, muzikant, docent filosofie aan het Kottenpark en dichter heeft een warme stem volgens kenners. Volgens Tubantia heeft Enschede een stadsdichter die wil afrekenen met het Calimerogevoel dat nog steeds in de stad leeft.

Wie is Gudrun Hendrikman?
Gudrun Hendrikman is harpiste, muziekdocent en muziektherapeut. Door haar gevoel voor sfeer en affiniteit met theater en improvisatie is zij een veelgevraagd artieste om met haar harpmuziek en stem een studiedag, symposium of expositie te omlijsten. Op 19 oktober speelt zij met eigentijdse Enschedese dichters tijdens dit lunchconcert.

Lunchconcerten
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch

Liefde voor poëzie
Wat DIE Dichter in Enschede bindt, is de liefde voor poëzie, die – hoe verschillend ook – gezien, gehoord en gelezen mag worden.
Naast individuele activiteiten presenteren zij hun werk in gezamenlijke die-projecten. Daarbuiten treden zij op als goedaardig dan wel spraakmakend bijverschijnsel van kunstzinnige en andere gebeurtenissen.