Maurice van Lammerts van Bueren

Beethovencyclus vioolsonates

Noé Inui, viool en Vassilis Varvaresos, piano
Beethovencyclus: Geniet van de mooiste vioolsonates van Ludwig van Beethoven
vr 8 mrt 2024 20:00
vr 8 mrt 2024
20:00
  • vr 8 mrt 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Beethovencyclus met drie verschillende concerten in het Muziekcentrum Enschede 

In het kader van de Beethovencyclus staan er drie verschillende concerten op het programma. Op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart is het in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede genieten voor liefhebbers van een van de grootste componisten ooit.

Donderdag 7 maart: Animato Kwartet
Op donderdag 7 maart staat het Animato Kwartet op de planken. Met als titel Beethoven Cyclus opus 18-I staan de strijkkwartetten opus 18 nummers 1 in f, nr. 2 in G en nummer 3 in D op het programma.

Vrijdag 8 maart: Noé Inui en Vassilis Varvaresos
Op vrijdag 8 maart spelen violist Noé Inui en pianist Vassilis Varvaresos. Op het programma, getiteld Beethoven vioolsonates, staan de vioolsonates nummer 2 in A, nummer 8 in G en nummer 9 in A Kreutzer.

Zaterdag 9 maart: Animato Kwartet
Op zaterdag 9 maart speelt het Animato Kwartet het programma Beethoven Cyclus opus 18-II. Op het programma staan de strijkkwartetten opus 18 nummer 4 in C, nummer 5 in A en nummer 6 in Bes.

 

Wie is Ludwig van Beethoven?
Ludwig van Beethoven was een Duitse componist en pianist die leefde van 1770 tot 1827. Hij wordt beschouwd als een van de grootste componisten in de westerse muziekgeschiedenis. Beethoven componeerde symfonieën, pianoconcerten en kamermuziek en wordt vooral bewonderd om zijn meesterwerken, ondanks toenemende doofheid.

De mooiste werken van Beethoven in het Muziekcentrum Enschede

Credits

-Noé Inui: viool
-Vassilis Varvaresos: piano 

Wie is Noé Inui?
Noé Inui is een getalenteerde violist. Hij is bekend om zijn virtuositeit en expressieve speelstijl. Inui heeft opgetreden met vooraanstaande orkesten en kamermuziekensembles over de hele wereld en heeft talloze prijzen gewonnen in internationale vioolcompetities, waardoor hij wordt erkend als een opmerkelijke figuur in de klassieke muziekwereld.

Wie Vassilis Varvaresos?
Vassilis Varvaresos is een getalenteerde Griekse pianist. Hij heeft internationale erkenning gekregen voor zijn uitzonderlijke pianospel en virtuositeit. Varvaresos heeft opgetreden met vooraanstaande orkesten en kamermuziekensembles en heeft prijzen gewonnen in gerenommeerde pianoconcoursen, waardoor hij wordt beschouwd als een opmerkelijke figuur in de klassieke muziekwereld.

Programma

-Beethoven: vioolsonates nummer 2 in A, nummer 8 in G en nummer 9 in A Kreutzer.