LevensLONG

Ludique!
De muzikale schatkamer van Robert Long gaat open
za 10 feb 2024 20:30
za 10 feb 2024
20:30
  • za 10 feb 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

’Puur en persoonlijk, op een eigentijdse manier van theatermaken’

Meer dan vijftien jaar na het overlijden van de bijzondere en inspirerende artiest Robert Long werd voor de jonge, bevlogen theatermakers Gerald Drent en Martijn Mulders de schatkamer met zijn volledige oeuvre opengesteld. Die kamer gaat op zaterdag 10 februari opnieuw open, in De Kleine Willem.

Gerald en Martijn vormen samen LUDIQUE! en zijn voor hun nieuwe muziektheatervoorstelling LevensLONG een bijzondere samenwerking aangegaan met producent Kristof Rutsaert, de weduwnaar van Robert Long.

Deze avond vertellen ze persoonlijke anekdotes en verbinden zo hun eigen verhaal met de muziek en tijdloze teksten van Long. Voor het eerst zijn ook Duitstalige nummers van de zanger in de Nederlandse theaters te horen.

Het wordt een intieme voorstelling waarbij de kracht van de muziek en de liefde in alle talen weerklinken. ‘’Puur en persoonlijk, een eigentijdse manier van theatermaken’’, aldus het duo.

‘De nummers van Robert Long worden met heel veel respect en liefde nieuw leven in geblazen’

Theater.nl

Credits

-LUDIQUE!: Gerald Drent en Martijn Mulders

‘Intiem, confronterend, passievol en ontroerend’
Een recensie op Theater.nl was lovend over LevensLONG: ‘’Wat een geweldige voorstelling. Ludique! weet de nummers van Robert Long met nieuwe verfrissende arrangementen en harmonieuze samenzang een passend nieuw jasje te geven. Intiem, confronterend, passievol en ontroerend, alle emoties die Robert Long in z’n nummers wist te leggen, weten Gerald en Martijn in deze voorstelling fantastisch onder het voetlicht te brengen.’’