Jeroen Leenders Theatertour 2023-2024

Jeroen Leenders
Getalenteerde comedian neemt in het theater loopje met wetmatigheden
do 1 feb 2024 20:30
do 1 feb 2024
20:30
  • do 1 feb 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

De getalenteerde comedian Jeroen Leenders staat bekend om zijn unieke benadering van comedy, waarbij hij zijn grappen ter plaatse improviseert en de grenzen tussen comedy, filosofie en pure anarchie opzoekt. Als ‘comedian’s comedian’ is de in Nederland wonende Belg een legende in de comedywereld en zijn shows zijn altijd zeer gewild. Dat wordt lachen op donderdag 1 februari in De Kleine Willem.

In het theater neemt Leenders een loopje met de wetmatigheden van de wereld. Wat je van hem krijgt is een titel, een begeleidend tekstje en een beeld zodat je je brochure en je website kunt opmaken.

Met een uitgediepte voorraad aan onderwerpen en premisses achter de hand bepaalt hij diezelfde dag pas wat er uiteindelijk op het podium zal gebeuren. Hierdoor krijgen de meest prangende onderwerpen van het moment de ruimte die ze verdienen en wordt het onverwachte onvoorspelbare uitgenodigd deel uit te maken van de voorstelling.

'Mensen laten lachen om iets waar ze eigenlijk niet om kunnen of willen lachen. Dat vind ik nog steeds het allerleukste'

Jeroen Leenders in de Volkskrant

Wie is Jeroen Leenders?
Jeroen Leenders debuteerde als comedian in 2007. In 2008 werd hij tweede bij de 123 Comedy Award en was hij de winnaar van de Gouden Kabouter op het Eindhoven Cabareteske. In het jaar daarop stond hij in de finale van de Comedy Casino Cup. In 2010 deed Leenders mee aan het Leids Cabaret Festival. Hij won de juryprijs.
Hij is sinds 2011 het eerste Belgische lid van het Amsterdamse comedy- collectief Comedytrain en treedt ook vaak op in hun club Toomler.
In 2014 begon Leenders in café The Joker met zijn project The Jeroen Leenders Experience. Hierin staat hij maandelijks een uur lang zonder voorbereide grappen op het podium.