Vogelvrij

Fuad Hassen
Toegankelijke, laid-back comedian deelt rake klappen uit
do 4 apr 2024 20:30
do 4 apr 2024
20:30
  • do 4 apr 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Een echte stand-upshow, die Fuad Hassen de ruimte geeft om een show te maken zoals hij dat echt wil

Vogelvrij is het vierde avondvullende cabaretprogramma van Fuad Hassen. Fuad valt op door zijn toegankelijke, laid-back comedystijl. Het publiek is op zijn gemak bij Fuad en toch weet hij rake klappen uit te delen. Ook weer nu, in zijn programma Vogelvrij dat hij speelt op donderdag 4 april in De Kleine Willem.

Ook de pandemie heeft Fuad aan het denken gezet. Wat als vanzelfsprekend werd gezien bleek ineens niet meer te mogen. Nu de maatregelen zijn verdwenen, vraagt Fuad zich af of we échte vrijheid wel aankunnen. Zijn wij als volk niet al te veel gedomesticeerd? Want als je het gewend bent om via een app een volledige maaltijd thuisbezorgd te krijgen, wordt het vangen van een kip voor je avondeten ineens een heel ander verhaal.

Daar sta je dan. In je zelfgemaakte kleding. Met een kip in je hand. Onder een afdakje. Onbeschermd. Vogelvrij.

Het wordt een echte stand-upshow, die Fuad de ruimte geeft om een show te maken zoals hij dat echt wil.

De pers vindt Fuad prachtig. ‘’Opnieuw valt het op hoe snel, hoe soepel en hoe effectief hij een zaal weet in te pakken’’, zo laat het Dagblad van het Noorden weten. De Theaterkrant schrijft: ‘’Smaakvol, charmant en zonder verwijten. Hij heeft zelfs al snel de lachers op zijn hand. De Volkskrant: ‘’Fuad Hassen verstaat de kunst zijn fantasie lekker te laten ontsporen.” En NRC: "Fuad Hassen is een rustige, beheerste verteller, die goed is in het uitspelen van komische situaties en bovendien echt iets te vertellen heeft.’’

'Fuad Hassen verstaat de kunst zijn fantasie lekker te laten ontsporen'

De Volkskrant

Wie is Fuad Hassen?
Fuad Hassen werd geboren in Eritrea en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch. In 2006 waagde hij zijn eerste stappen op het stand-uppodium. Twee jaar later won Fuad met grote overmacht de jury- en publiekprijs van de Culture Comedy Award 2008. "Fuad heeft bravoure en is een goede verteller" aldus de jury. In 2013 behaalde hij de finale van Cameretten en heeft zo’n verpletterende indruk achter gelaten dat de jury veel vertrouwen heeft in zijn toekomst in het theater.