Jaap Reedijk

Sport kijken voor een weergaloos leven

Filemon & Lammert
Leer in één avond hoe je zappend op de bank jouw leven kunt verrijken
do 11 apr 2024 20:30
do 11 apr 2024
20:30
  • do 11 apr 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

 Voor iedereen die regelmatig sport kijkt of in huis woont met iemand die dat doet

In aanloop naar de overvolle sportzomer van 2024 brengen televisiemaker en presentator Filemon Wesselink en filosoof en schrijver Lammert Kamphuis op donderdag 11 april in De Kleine Willem een uniek theaterprogramma over de levenslessen die te trekken zijn uit het kijken naar sport: Sport kijken voor een weergaloos leven is voor iedereen die regelmatig sport kijkt of in huis woont met iemand die dat doet. 

Leer van Mohammed Ali hoe je geduldiger wordt, van Pogacar wat echte vrijheid is en van Nadal hoe je je gemoedsrust traint. 

De zomer van 2024 brengt ons de Olympische Spelen, het EK voetbal, de Tour de France en waarschijnlijk is Max Verstappen hard op weg naar een nieuwe wereldtitel in de Formule 1.

Aan de hand van bekende en onbekende sportfragmenten verrassen Filemon en Lammert de bezoekers met hun filosofische kijk op sport. Dus, annuleer die zweethutceremonie, gooi alle zelfhulpboeken van je nachtkastje, zet je life-coach bij het grofvuil en kom naar deze voorstelling.

Het duo leert je in één avond hoe je zappend op de bank jouw leven kan verrijken. ''Nietzsche is dood, lang leve Messi!'', aldus Filemon.

'Nietzsche is dood, lang leve Messi!

Filemon Wesselink

Wie is Filemon Wesselink?
Filemon Wesselink is televisiepresentator, journalist en programmamaker. Hij begon zijn carrière bij BNN, waar hij bekendheid verwierf door programma's als Spuiten en Slikken en Try Before You Die. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid en heeft diverse programma's gepresenteerd, variërend van documentaires en reisprogramma's tot talkshows. 

Wie is Lammert Kamphuis?
Lammert Kamphuis is afgestudeerd in de filosofie en theologie. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Hij is in Nederland een van de meest gevraagde sprekers, voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. Nouveau noemde hem ‘een van de meest inspirerende sprekers van het moment’.