De Magische kerstbal (4+)

Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede
Ga mee op een onvergetelijke reis vol plezier, muziek en kerstvreugde
wo 27 dec 2023 - di 2 jan 2024
wo 27 dec 2023
-
di 2 jan 2024

Ga mee op een magisch avontuur vol vreugde en verrassingen

De Magische Kerstbal (4+) is een betoverende kerstvoorstelling die kleuters en hun families meeneemt op een onvergetelijke reis vol plezier, muziek en kerstvreugde. Het is de perfecte manier om samen lekker in kerstsfeer te blijven en mooie herinneringen te maken. De voorstelling wordt vanaf 27 december meerdere keren gespeeld in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede.

De Magische Kerstbal is een 45 minuten durende kerstvoorstelling waarbij twee getalenteerde acteurs onze jonge toeschouwers meenemen op een avontuur vol verrassingen. 

Het verhaal begint in een knus huisje aan de rand van Enschede, waar een ouder met een dochter zich voorbereidt op Kerstmis. Ze zijn druk bezig met het versieren van hun huis en de kerstboom, terwijl ze vrolijke kerstliedjes zingen. Tijdens het optuigen van de kerstboom fantaseert het meisje over cadeaus.

Plotseling ontdekken ze een bijzondere kerstbal die ze nog nooit eerder hebben gezien. Deze magische kerstbal heeft de kracht om wensen te vervullen. Het meisje wenst sneeuw en een dansende sneeuwpop die tot leven komt, aangezien ze zelf geen broertjes of zusjes heeft en haar vrienden niet om de hoek wonen...

'Intiem, vrolijk en met een mooie kerstgedachte'

Na het wensen van cadeautjes, het botsen tegen de kerstboom en een brekende kerstbal, smelt ook de sneeuwpop. Na het lijmen van de kerstbal kan deze door zijn verloren krachten nog maar één wens vervullen. Kiest het meisje voor cadeaus of voor het terugbrengen van de sneeuwpop?

Karine Roldaan (regie): "Er zitten veel leuke en grappige elementen in de voorstelling waardoor kinderen geraakt worden en geboeid blijven. Het is ook intiem en vrolijk, met een mooie kerstgedachte. Je kunt hier met het hele gezin naartoe.”

De Magische Kerstbal is een productie van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Interview maker Karine Roldaan
Lees HIER een interview met maker Karine Roldaan: 'Er zitten veel leuke en grappige elementen in de voorstelling, waardoor kinderen geraakt worden en geboeid blijven'

 

Download HIER
De Magische Kerstbal-kleurplaat

 

De perfecte manier om samen lekker in kerstsfeer te blijven en mooie herinneringen te maken

Credits

-Spel: Lena Stallinga en Maggie Symonds
-Tekst: Luuk Haaze
-Regie: Karine Roldaan
-Co-regie: Verle Wijering
-Vormgeving: Anouk van Schie
-Muziek: René Merbis
-Opnames: Maarten de Groot
-Pianist: Bart Geleynse