Curly & Straight

LEVEN

George & Eran Producties en Club Classique
Oprechte lach en een diepgevoelde traan liggen dicht bij elkaar
vr 29 mrt 2024 20:30
vr 29 mrt 2024
20:30
  • vr 29 mrt 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Voel de kracht van vriendschap en liefde op alle mooie momenten in het leven

Je bent jong en haalt alles uit het leven. Je stuitert heen en weer van de ene grote gebeurtenis naar de andere. Alles wat je meemaakt is groots, groter dan het leven zelf. Totdat het leven besluit een andere wending te nemen. Welke wending? Dat wordt duidelijk op vrijdag 29 maart in De Kleine Willem bij de voorstelling LEVEN met Adam Kissequel en George Elias Tobal. Musici van Club Classique spelen daarbij strijkkwartetmuziek van Borodin en Ravel.

De acteurs zijn in het echte leven al sinds hun schooltijd bevriend. Het is zo’n hechte vriendschap waarbij je elkaar nooit uit het oog verliest. In LEVEN staan George en Adam als zichzelf op het toneel en worden de bezoekers meegezogen in het verhaal over hoe zij bevriend raakten met Roos.

We leren drie bruisende jongelingen kennen die alles uit het leven halen. Geen minuut wordt verspild. We voelen de kracht van vriendschap en liefde op alle mooie momenten in het leven. Die kracht is nog veel belangrijker wanneer het niet zo goed gaat.

In LEVEN komt menselijkheid in al haar facetten naar voren wat zorgt voor een intense herkenbaarheid. Het wordt een voorstelling waarbij een oprechte lach en een diepgevoelde traan heel dicht bij elkaar liggen.

Met humor en zelfspot maakt George & Eran Producties brandende kwesties die ieders dagelijks leven kunnen binnendringen

Credits

-Acteurs: Adam Kissequel en George Tobal
-Violist: Myrthe Helder
-Cellist: Leonard Besseling
-Filmmaker: Gijs Besselling
-Regisseur: Abdel Daoudi

Wat is George & Eran Producties?
George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël het hart vormen. Zij produceren nieuwe, zelfgeschreven stukken die een menselijk gezicht geven aan grote thema’s in de buurt, de stad, het land en de wereld. Met humor en zelfspot maken ze brandende kwesties die ieders dagelijks leven kunnen binnendringen, inzichtelijk en invoelbaar. De voorstellingen begeven zich op het snijvlak van geëngageerd toneel en stand-up. Ze zijn onontkoombaar persoonlijk en vertellen ontroerende en geestige verhalen die met een universele zeggingskracht kloppen aan de poorten van de Nederlandse cultuur.

Wat is Club Classique?
Club Classique is een avonturiersensemble dat je overal tegenkomt: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild in een weiland en nu dus in de theaters. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest.